Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen. Gebruikers worden automatisch geattendeerd op aankomende deadlines. Daarnaast kan de begeleider van het project goed zicht houden op de voortgang . Tevens zijn alle betrokken partijen op de hoogte van alle relevante informatie.

100% zekerheid op bouwkwaliteit

Het digitale bouwdossier, waartoe iedereen die betrokkenen is bij het financieren en bouwen toegang heeft, maakt alle informatie van het bouwplan toegankelijk en begrijpelijk. Opdrachtgevers weten exact hoe het huis eruit ziet dat ze gaan kopen. Kwaliteitscontroleurs hebben de mogelijkheid om tussentijds kwaliteitscontroles uit te voeren met behulp van een tablet op de bouwplaats. Deze controleur toetst de bouwkwaliteit volgens bouwbesluit en registreert die direct in het bouwdossier, waar de opdrachtgever dit kan inzien.

Hiermee wordt de onzekerheid uit het bouwproces wordt weggehaald en is de omslachtige afbouwgarantie niet meer nodig, waarbij kopers worden opgezadeld met de verantwoordelijkheid om een huis goed te keuren terwijl ze daarvoor de expertise missen. Ook belangrijk te weten is dat het digitale bouwdossier een transparant betalingsschema mogelijk maakt en 100% zekerheid op levering geeft. Zo blijven alle geldstromen in veilige handen en weet de klant zeker dat de bouw wordt voltooid.

Digitalisering in de bouw vereenvoudigt het hypotheekproces

Dit is niet het enige voordeel van deze manier van werken. Het blijkt dat banken en andere hypotheekverstrekkers deze volkomen transparante werkwijze zeer op prijs stellen. Het geeft hen het grote voordeel dat ze op voorhand exact weten hoe het bouwproces zal verlopen, dat de woning geen onverwachte mankementen zal hebben en dus wat de woning waard zal zijn bij oplevering. Dat vereenvoudigt het hypotheekproces aanzienlijk. Zij zijn dan ook een grote voorstander en stimulans van digitalisering in de bouw.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het innovatieve bouwsysteem van Q-vention of wil je een huis laten bouwen? Stop met zoeken! Kom vrijblijvend met ons praten. We laten je graag alle mogelijkheden zien.

Neem contact met ons op via:
E.mail : info@q-vention.nl
Tel : 085-1305888

Avatar

Over 

Ben Verstraten zet als ondernemer en visionair mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren voor meer mensvriendelijke gebouwen, meer kennisdeling, meer innovaties, meer positieve businesscases, meer circulair, meer verbinding... Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Samen hebben we de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This