im5_groene_gevel_kade_noordIn opdracht voor Kade Noord BV is de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 53 Duurzame & Betaalbare starterswoningen. De starterswoningen worden gebouwd met het EPS bouwsysteem waarmee wordt voldaan aan het hoofdlijnen-akkoord van gemeente Amsterdam 2014-2018. De opdrachtgever Kade Noord BV heeft hiermee de daadwerkelijk stap gezet naar duurzame betaalbare starterswoningen in de binnenstedelijke omgeving van Amsterdam.

Energieneutraal 2020

Door een woning te bouwen met EPS Bouwblokken ontstaat een woning die zo goed als energieneutraal is. Dit materiaal samen met beton is een stuk duurzamer – er ontstaat een wand met een rc-waarde van 7,5. Dit betekent dat de stap naar energieneutraal wonen nog maar klein is.

Bovendien is noodzakelijk om andere keuzes te maken in het bouwen wat betreft het gebruik van bouwmaterialen. Zeker als het gaat om de energievraag te reduceren gericht op de aanscherping van de wettelijke verplichting om in 2020 energieneutraal te bouwen. Zo ontstaat een bouwproject wat fundamenteel bijdraagt aan het terugdringen van de CO2 uitstoot in de bebouwde omgeving.

Betaalbare huisvesting

Door de reductie van 15 – 20 % van de bouwtijd t.o.v. traditioneel bouwen bieden wij een relatief goedkoop systeem waarmee we een impuls geven aan de doorstroming op de woningmarkt. Ook gaat kostenvoordeel dat ontstaat door de lagere energielasten naar de woonconsument. Immers, zonder betaalbare woningen op de woningmarkt moeten starters gemiddeld 10 jaar langer wachten op een koopwoning.

EPS brengt de bouw in beweging!

Met de samenwerking tussen Kade Noord BV en Q-vention is er ontwikkeld vanuit het klant perspectief en niet alleen vanuit de locatie. Kade Noord BV als voorloper streeft naar meer ontwikkeling van duurzame betaalbare starterswoningen binnen de bebouwde omgeving van Amsterdam en haar omliggende regio. Ontwikkelingen die geïntegreerde oplossingen bieden aan de toekomstige woonconsument zonder in te boeten op betaalbaar, duurzaam en comfort.

Het verhaal achter Q-vention

Wil je energiezuinig of energieneutraal bouwen? Zoek je meer informatie over passief bouwen of duurzaam bouwen met EPS? Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of telefoonnummer 06-57571236 voor een vrijblijvende afspraak.

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This