All-electric living: keus voor de toekomst

Stijgende gasprijzen, dalende rentabiliteit van een dubbel energienet (gas + elektra) en steeds hogere eisen aan de energieprestatie van nieuwbouwwoningen leiden er toe dat nieuwbouw in toenemende mate worden uitgevoerd zonder een gasinfrastructuur. Hierbij wordt de toepassing van een warmtepomp de oplossing voor het verwarmen van warm tapwater en verwarmen van de woningen. De woningen van Q-vention zijn uitzonderlijk goed geïsoleerd (RC waarde 8.4). Hierdoor hebben de woningen een lage energiebehoefte en zorgt in combinatie met een lucht/waterwarmtepomp en zonnepanelen voor een “All-electric” woning.

Alles bij je thuis op elektrisch, dat is ‘All-electric living’

Best een gekke gedachte dat je helemaal geen gas meer nodig hebt als energiebron. Maar de realiteit is dat gasverwarming zijn langste tijd heeft gehad. Hou je vast aan je oude (lees dure) energiebron of maak je de overstap naar de nieuwe manier van wonen, All-electric living?

100% woongeluk met 50% korting op de woonlasten

Het bouwsysteem is flexibel en kan worden afgestemd op individuele woonwensen en gebruik. Door de Rc-waarde van 8.4, ligt een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van ≤ 0,0 standaard binnen handbereik. Dit maakt deze huizen zeer aantrekkelijke opties voor de woonconsument. Q-vention garandeert 100% woongeluk met 50% korting op de woonlasten.

Uiteraard is het Q-castle®-bouwsysteem ook dé ideale invulling voor starterswoningen en appartementen. Goede, comfortabele, zuinige woningen voor een lage prijs, die snel gerealiseerd kunnen worden naar elke wens. Woningen die bijdragen aan een verlaging van de lokale uitstoot van CO2 en jeugd in staat stelt om binnen de eigen gemeente hun toekomst vorm te geven.

Werken aan een circulaire economie.

We produceren in ons huidige economische systeem nog steeds vaak op lineaire wijze: grondstoffen worden producten en daarna afval of brandstof. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal minderwaardige goederen of grondstoffen op. Daarmee vernietigen we miljarden euro’s per jaar, rekende TNO voor. Grondstoffen worden bovendien schaarser (en dus duurder) en de afvalberg groeit.

Wat is Circulaire Economie?

De CE (Circulaire Economie) streeft naar het sluiten van kringlopen zodat producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen zo veel en zo lang mogelijk hun waarde behouden. Circulair gaat verder dan recyclen. Bij recycling is het doel afval opnieuw in te zetten, terwijl bij circulair ondernemen het doel is afval te minimaliseren. Dat betekent dat aan de start al wordt nagedacht over hergebruik van materialen, zodat de cirkel weer kan worden gesloten. Dat laatste vergt veranderingen in de hele productie- en gebruiksketen.

Weten hoe het precies zit?

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of 06-57571236 voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Onze visie op conceptbouw

  • Conceptbouwen
  • Snel en eenvoudig bouwen
  • CO2 neutraalbouwen
Lees onze visie!

Waarmee kunnen we je helpen?

Vul je telefoonnummer in en je krijgt binnen 24 uur reactie*

Twitter

How many followers do you get everyday? I got 3 in the last week. Growing daily with crowdfireapp.com/?r=…

Laatste nieuws

  • Actueel bouwdossier altijd en overal met de Q-vention bouw-app
    Actueel bouwdossier altijd en overal met de Q-vention bouw-app

    Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen. Gebruikers worden automatisch geattendeerd op aankomende deadlines. Daarnaast kan de begeleider van het project goed zicht houden op de voortgang . Tevens zijn alle betrokken partijen op de hoogte van alle relevante Lees verder →

“To create a better daily life voor everyone”

Share This