Zegers Bouw Horst zet de eerste schop in de grond volgens het industriële eigentijdse bouwproces van Q-vention.

Industrieel bouwen zorgt met flexibiliteit, comfort en kwaliteit voor een verbetering van de huidige manier van bouwen. Voor “Zegers Bouw Horst” een mooie rol om zich te kunnen onderscheiden in de traditionele bouwwereld.

 

Wij maken bouwen simpel, betaalbaar en kwalitatief.

In een sterk veranderende markt waarin wij klanten zien als gasten komen wij op een eigentijdse manier de markt tegemoet. Het is mooi en goed om te zien hoe steeds meer bouwbedrijven de overgang maken van een lineaire opgebouwde keten naar een industrieel duurzame bouwsector. Met Q-vention gaan we een stap verder, zo wordt bij het ontwerp van de woning al rekening gehouden met een andere wijze van bouwlogistiek “Het is dan ook noodzakelijk om industrieën te betrekken om bouwprocessen te optimaliseren”, vertelt Ben Verstraten. We gaan op de bouwplaats van creëren naar monteren.” Kijk eens goed naar IKEA en de manier waarop zij haar werkmethodes heeft ingericht. “IKEA heeft 1 centrale producent, kan betaalbare bereikbare producten aanbieden als gevolg van veel schaalvoordelen.

Ze werken met een centrale marketing en sales en kan een hoog volume uit voorraad leveren met kwaliteit, comfort en flexibiliteit. Zetten we dat af tegen de bouw- en vastgoedsector, dan maken we daar voornamelijk met veel lokale producenten dure producten van met een laag volume en hoge distributiekosten.” Maak bouwen wat moeilijk is gemaakt weer simpel. Wij staan voor lange termijn samenwerkingsverbanden en zoeken naar standaardisatie. Tevens is onze aanpak minder milieubelastend en daardoor maatschappelijk verantwoord.

Industrieel bouwen een behoorlijke opgave?

Guus Zegers: willen we als bouwsector mee in de veranderingen dan mogen we onszelf beter voorbereiden op de dag van morgen. Innovaties gaan razendsnel en daarop anticiperen is uitdagend. Uiteraard is het van groot belang dat het bouwonderwijs hier op aansluit en wij samen hier over nadenken en goed in de markt weten te zetten.

Q-vention heeft in samenwerking met Bouwmensen Oss de mogelijkheden om kandidaten vakgericht te kunnen bijscholen. De uitvoerend medewerkers van Zegers Bouw hebben tijdens deze driedaagse cursus geleerd hoe de opbouw van het systeem werkt en weten nu de juiste keuzes te maken op welke wijze industrieel bouwen bijdraagt aan de kwaliteit van de bouw. De toekomst is eigentijds en industrieel waarin handen altijd van pas blijven.

3 daagse cursus “Industrieel bouwen”

Afspraken maken en digitaliseren

Faalkosten kunnen worden voorkomen en met meer dan 80% verminderd worden doordat er goed inzicht is gegeven in het proces. Ze verbeteren de communicatie en zorgen ervoor dat er meer aandacht is voor het digitaliseren van de ontwerpfase. Daarmee gaan ze twee grote veroorzakers van faalkosten in de bouw te lijf.

Moeilijk? Heel simpel: afspraken maken en digitaliseren. Zo noemen we dit product, zo noemen we dat product. Aan elk product hangen we vervolgens een unieke barcode met die unieke identificatie en klaar. Klinkt logisch toch? Het is ook heel logisch. In de auto-industrie doen ze het al zo, in de scheepsbouw en in de mode. Verder is er een brede ervaring opgedaan welke materialen onderdeel zijn van deze bouwmethode en hoe ze in het kader van de nieuwe wet en regelgeving “Bijna Energie Neutraal Gebouw” (BENG) worden toegepast voor een gezond en prettig woonklimaat.

Wil je graag meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden die Q-vention voor je kan betekenen. Wij ontvangen je graag onder het genot van een kopje koffie of komen met alle plezier naar je toe.

Een woning mag je passen, maatwerk en toch betaalbaar daar gaan wij voor.

Neem contact met ons op via:

E.mail : info@q-vention.nl
Tel :      06-57571236

 

Over 

Ben Verstraten zet als ondernemer en visionair mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren voor meer mensvriendelijke gebouwen, meer kennisdeling, meer innovaties, meer positieve businesscases, meer circulair, meer verbinding... Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Samen hebben we de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This