Q-vention Bouw App

Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen.

Contact Info
Nederland 085 13 05 888 info@q-vention.nl Nomdenweg 2 9561 AM Ter Apel
Volg Q-vention
Betaalbare starterswoningen

Betaalbare starterswoningen hoger op de agenda bij gemeenten

Meer gemeenten zetten betaalbare starterswoningen bouwen hogere op de agenda. Zo kopte BN DeStem afgelopen zaterdag: “Minstens helft nieuwbouw moet betaalbaar zijn”, na een uitspraak van het college van de gemeente Breda. Wij gaan graag met gemeenten in gesprek om deze bouwprojecten mogelijk te maken.

Bouwgrond is duur, maar bouwen is nog duurder, als gemeenten blijven kiezen voor traditionele bouwsystemen. Met het Q-vention-bouwsysteem liggen de bouwkosten een stuk lager dan bij traditionele duurzame bouw.

Lagere bouwkosten en woonlasten

Ben Verstraten van Q-vention legt uit hoe het werkt: “Q-vention-woningen worden in delen gebouwd in onze fabriek in Ter Apel. Op locatie zijn slechts nog installatie- en montagewerkzaamheden nodig. Hierdoor liggen de bouwkosten 15 – 20% lager dan bij traditionele duurzame bouw.

Ook de woonlasten blijven laag, omdat elke woning energiepositief is. Door de hoge isolatiewaarde van de woning wekken bewoners – via zonnepanelen – meer energie op dan dat ze verbruiken. Het resultaat is een positieve energierekening.”

8 starterswoningen in Nieuw-Weerdinge

Ook de gemeente Nieuw-Weerdinge zocht naar oplossingen voor het groeiende tekort aan betaalbare starterswoningen. Steeds meer dorpsverlaters trokken namelijk terug naar het Drentse dorp. Q-vention heeft in overleg met de gemeente meerdere starterswoningen ontwikkeld. Tijdens een eerdere informatieavond bleek dat hier veel animo voor was.

Dit jaar nog bouwt Q-vention 8 starterswoningen in het dorp. De goedkoopste woning inclusief grond kost net onder de 175.000 euro. Naar verwachting zijn alle woningen in november klaar.

Ook betaalbare starterswoningen bouwen?

Wij gaan graag met gemeenten en woningcorporaties in gesprek, om een brug te slaan tussen duurzaamheidsambities en de krapte op de woningmarkt. Neem contact op met Ben Verstraten en ontdek meer over onze aanpak.

Post a Comment