EPS woning

Met EPS woningbouw realiseer je betaalbaar een energiezuinige woning, met veel woongenot, een ideale leef- en werkklimaat.

Een EPS woning is betaalbaar voor iedereen, en je kan zelf bouwen zoals je dat wilt.

 EPS en woningbouw

Aanleiding voor de visie van Q-vention EPS Bouwsysteem op de woningbouwmarkt, komt voort uit het wereldwijde tekort aan betaalbare woningen. Maar ook in Nederland is de ontwikkeling van socialewoningbouw beperkt en bovendien erg kostbaar door de traditionele bouwwijze. Door toepassing van EPS zijn er besparingen op algemene bouwplaatskosten, afval, bouwbegeleiding oftewel een beter beheersbare bouwplaats. Met de toepassing van EPS Bouwsysteem liggen de totale projectkosten 10-20% lager dan bij de traditionele bouw.

EPS Woningbouw biedt een nieuwe en innovatieve bouwmethode. Een bouwmethode om de lokale arbeidsmarktkansen van werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten, een concrete stap naar een inclusieve arbeidsmarkt. Het bouwsysteem kan wereldwijd worden toegepast. Sneller en duurzamer dan u gewend bent. Het rendement is voor u.

EPS en duurzaamheid

Wij zetten ons maximaal in voor een schoner en duurzamer Nederland. Duurzaam bouwen zit echter niet alleen in de materiaalkeuze van de producten. Wij onderscheiden drie manieren om duurzaam te bouwen:

1. Met het EPS bouwsysteem letten wij op het creëren van lokale arbeidsmarktkansen.
2. Onze woningen zijn flexibel in de manier van energiebesparing.
3. Alle bouwmaterialen die worden gebruikt, zijn volledig recyclebaar.

Wij bouwen zoals ú dat wilt, bouwen doe je tenslotte samen!

Q-vention heeft de ambitie om energie-efficiënte woningen te bouwen. Om dit te bereiken werkt Q-vention samen met universiteiten en kennisinstituten op het gebied van innovatieve bouwoplossingen. . Dit is een innovatief samenwerkingsverband om een fundamentele bijdrage te leveren aan het terugdringen van de energievraag in de gebouwde omgeving.

EPS en lucht

De afkorting EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’. Piepschuim, in normaal Nederlands. EPS is dus een kunststof en door zijn eigenschappen uitstekend geschikt als isolatiemateriaal in de bouw. EPS bestaat uit kleine pareltjes, die elk tienduizenden met lucht gevulde cellen bevatten. De lucht zit als het ware in elke cel ‘verpakt’. Stilstaande lucht is de beste isolator die er bestaat. Dat maakt EPS een uniek bouwmateriaal.

Je eigen EPS woning bouwen?

Bespreek je wensen en plannen met een van onze medewerkers en hoor wat de mogelijkheden zijn om zelf je droomhuis te bouwen.

U kunt contact opnemen met Ben Verstraten via mailto:info@q-vention.nl of bellen naar 06-57571236 . Wij helpen je graag verder!

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This