Q-vention Bouw App

Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen.

Contact Info
Nederland 085 13 05 888 info@q-vention.nl Nomdenweg 2 9561 AM Ter Apel
Volg Q-vention

Eén partner voor uw complete bouw

Woning laten bouwen? Q-vention is één actief betrokken en betrouwbare partner en aanspreekpunt voor de hele bouw van uw gebouw. Van ontwerp tot en met sleutel klaar, inclusief alle andere onderdelen ertussenin.

Woning laten bouwen

Bouwsysteem

Kiest u voor een woning waar Q-vention enkel het bouwsysteem levert? Dan bent u een echte doe-het-zelver! Q-vention levert alle onderdelen incl. tekeningen en berekeningen op de bouwplaats.

Woning laten bouwen

Ruwbouw

Ruwbouw wind en waterdicht, dan staat Q-vention niet alleen in voor het bouwsysteem en de ramen, maar worden ook alle grondwerken, dakwerken en gevelafwerkingen voorzien. Uw woning is meteen klaar om af te werken of om met de afwerking aan de slag te gaan.

Woning laten bouwen

Instapklaar

Kiest u voor instapklaar? Q-vention kan uw woning ook volledig afgewerkt opleveren. Denk maar aan ramen en deuren, vloeren, binnendeuren, keuken, sanitair, aansluitingen, … De woning wordt volledig instapklaar opgeleverd.

Betrokken vanaf het begin

Het liefst schuiven we zo vroeg mogelijk bij u aan om de bouwconstructie samen te bespreken, ontwerpen en optimaliseren. Waarom is het belangrijk? Bouwen is organiseren en zo is er veel communicatie met derden b.v, met een architect, constructeur, gemeente of een leverancier.

Het is van belang dat de communicatie rondom processen aangaande uw woning transparant is, ook naar derden om snel de juiste informatie uit tekeningen, berekeningen en/of documenten op te kunnen halen.Op deze manier kunnen wij de toegevoegde waarde van het Q-vention bouwsysteem maximaal benutten. Het rendement is voor u!

Constructieve & specialistische engineering

Onze partners leveren hoogwaardige engineering. De elementen van het systeem worden in onze eigen fabriek in Duitsland geproduceerd en onze eigen ervaren uitvoeringsteams zorgen voor een perfecte en nette realisatie.

Bij Q-vention gaat constructieve engineering verder dan alleen het maken van de som. Wij integreren de kenmerken van alle bouwpartners plus de uitgangspunten van het project in een ontwerp dat optimaal te realiseren is. We houden dus ook rekening met zaken als esthetiek, budget, details en alle andere factoren waarmee we het bouwproces kunnen optimaliseren. En uiteraard werken we met alle moderne softwaretools voor engineering en modellering. Onze constructieve engineers werken voor ontwikkelaars, aannemers, eigenaren en onze vaste opdrachtgevers.

Kunnen wij u helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden die Q-vention voor u kan bieden. Laat u telefoonnummer achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

F.A.Q

EPS is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen schuim, in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd.

De elementen zijn zo ontworpen dat als deze zijn geplaatst er geen kieren tussen de elementen zitten. Door deze oplossing is het gebruik van PUR-schuim overbodig.

Het Q-vention bouwsysteem is momenteel verkrijgbaar in de afmeting; van 300 mm en 350 mm. Vanwege het gebruik van houtskeletbouw profielen is het ook een interessant alternatief voor appartementen. Indien bij een klein gedeelte van de houtskeletbouw een grotere afmeting van het bouwsysteem vereist is, kan dit worden meegenomen in het pakket. Dit stuk constructiedeel zal dan worden uitgevoerd met staal.

Het systeem maakt geen gebruik van beton en hierdoor kom er geen CO2 vrij. Door de slimme assemblage in de fabriek zijn bovendien minder transportbewegingen nodig om het bouwsysteem te realiseren. Daarnaast wordt de transportcapaciteit volledig benut door de lichte Q-vention bouwelementen. En alleen voor fundering/constructievloer begane grond wordt nog beton gebruikt.

Bouwen met het Q-vention bouwsysteem

Het product is een kant en klaar geïsoleerde muur, en kan gebruikt worden voor bestaande- en nieuwbouw. De muur kan worden afgewerkt met steen strips, stucwerk of gevelbekleding, u kunt dus naast het isoleren van uw muur ook het aanzicht van uw woning bepalen.

1. Uw woning is snel opgeleverd

Met het EPS bouwsysteem wordt de snelheid van bouwen belangrijk verkort ten opzichte van traditioneel bouwen. Door de inzet van eigen experts, is efficiëntie in het bouwproces verzekerd.

2. Geniet van een duurzame 'groene' woning

Koopt u een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Met het Q-vention EPS Bouwsysteem komt u hiervoor in aanmerking voor een Groene Hypotheek. Met de groene hypotheek krijgt u tijdens de eerste tien jaar korting op de hypotheekrente. De voordelen van een groene hypotheek:

  • Netto maandlasten in het begin het laagst
  • 0,5% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente*
  • Speciaal voor duurzame nieuwbouwwoningen met een Groenverklaring
3. Bespaar op energiekosten door de bijzondere isolatie

Energieneutraal dankzij de EPS bouwblokken van Q-vention. Zo ontstaat een goed geïsoleerde woning die voldoet aan de gewijzigde eisen voor het energieprestatiecoëfficiënt.

4. Zorgeloos wonen dankzij brandveiligheid

Q-vention EPS bouwblokken toegepast in woningbouw constructies voldoet geheel aan de eisen van het Bouwbesluit. Door Q-vention wordt uitsluitend EPS HR++ in SE-kwaliteit (brandvertragend gemodificeerd) toegepast.

5. EPS is licht en sterk

Het Q-vention bouwsysteem is uitermate duurzaam en milieuvriendelijk. Het bestaat tenslotte voor 98% uit lucht. EPS heeft unieke eigenschappen op het gebied van isolatie, gezondheid, veiligheid, milieu en lange levensduur. EPS-isolatie – in de volksmond tempex of piepschuim– is licht van gewicht en toch drukvast, gemakkelijk en veilig verwerkbaar.

6. Door de lange levensduur heeft u weinig onderhoud

Met het EPS is een uiterst veelzijdig materiaal met unieke eigenschappen op het gebied van isolatie, gezondheid, veiligheid, milieu en lange levensduur. Het is licht van gewicht en toch drukvast, gemakkelijk en veilig verwerkbaar. Niet voor niets past het EPS bouwsysteem uitstekend in het Dubo-pakket (Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen).

7. Wees creatief, u bent in controle van uw droomhuis!

Vanuit een oprechte verbinding kunnen we ons verdiepen in de daadwerkelijke woonwensen van uw droomhuis, en bieden wij maatwerk Met als eindresultaat een woning die precies voldoet. Aan uw wensen en eisen.

Woning laten bouwen

EPS Kenmerken

Q-vention voelt als ontwerper en leverancier met een innovatieve manier van bouwen een grote verantwoordelijkheid in het werken aan een duurzame toekomst.

Isolatie Rc-waarde: 8,4

Voor een energieneutraal huis is Rc-waarde 5 nodig.

Brandwerendheid: klasse A1

Natuurlijke ventilatie via roosters, ramen en deuren

U bent altijd verzekerd van gezonde, frisse lucht in huis.

Levert energie op

Deze kan teruggeleverd worden aan het net.

Binnenklimaat afgescheiden van buitenklimaat

De temperaturen binnen zitten tussen de 14-18°, zowel in de zomer als winter

25 jaar garantie

Wij maken bouwen weer simpel

Bouwconstructies worden al decennia lang op dezelfde manier gemaakt. Bovendien zijn er veel verschillende partijen bij het proces betrokken. Het Q-vention bouwsysteem is niet ontwikkeld om een nieuw product op de markt te brengen, maar is nodig om het complete bouwproces van bouwconstructies te optimaliseren. Q-vention heeft het bouwproces in alle opzichten slim gemaakt.

Woning laten bouwen
Stap 1
Een kavel uitzoeken

Eerst op zoek naar een kavel waarop u kunt bouwen. Vaak geven gemeenten zelfbouwkavels uit in projecten. De zelfbouw moet dan voldoen aan bepaalde eisen die binnen het project passen. Op deze kavels kunt u een optie nemen. U kunt ook een welstandsvrije kavel kopen. Voordeel: hier mag u vaak helemaal naar eigen wens bouwen. Alleen het bestemmingsplan en de maximale afmetingen van het huis staan vast

Projectleider
Stap 2
Huis ontwerpen

Wij werken graag samen met externe architecten, maar wij hebben ook architecten in vaste dienst. Zij maken een spectaculair ontwerp voor uw droomhuis. Het grote voordeel van onze architecten in eigen huis is dat zij werken volgens de procesmatige aanpak van Q-vention. Dit betekent dat onze architecten al vanaf de eerste schets rekening houden met de engineering en de maakbaarheid van hun ontwerp.

Woning laten bouwen
Stap 3
Omgevingsvergunning aanvraag indienen

Om te beoordelen of uw ontwerp wel écht mag bouwen, moet er een aanvraag ingediend worden voor een omgevingsvergunning. Hiermee vraagt u toestemming aan de Gemeente en wordt getoetst of uw ontwerp voldoet aan alle voorwaarden die gelden op het gebied van wonen, ruimte en milieu.

Woning laten bouwen
Stap 4
Aanneemovereenkomst tekenen

Is uw omgevingsvergunning goedgekeurd? Dan kan de bouw echt beginnen! Samen met de kopersbegeleider van Q-vention ondertekent u de aanneemovereenkomst. Hierin staan de belangrijkste afspraken: het budget per onderdeel, een limiet voor stelposten, de bouwtermijn en ontbindende voorwaarden.

Groene Hypotheek
Stap 5
Hypotheek aanvragen

De aanvraag van uw hypotheek kunt u bij sommige banken al regelen voordat de omgevingsvergunning wordt afgegeven. Er zijn banken die graag hypotheken verstrekken voor zelfbouw, sommige hypotheekverstrekkers geven een flinke korting als uw jouw huis zo duurzaam mogelijk laat bouwen. Het is dus verstandig vroeg in het proces contact op te nemen met een onafhankelijke hypotheekverstrekker die overzicht heeft over alle banken.

Woning laten bouwen
Stap 6
Woning laten bouwen!

Bouw uw droomhuis

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden die Q-vention voor u kan betekenen. Wij ontvangen u graag onder het genot van een kopje koffie of komen met alle plezier naar u toe. Een woning mag u passen, maatwerk en toch betaalbaar daar gaan wij voor.