De bouwsector is goed voor een derde van het aantal transportbewegingen in Nederland. Samenwerking op dit gebied tussen bouwer, installateurs, transporteurs en toeleveranciers heeft positieve effecten op drie belangrijke gebieden voor de sector zijnde kosten, congestie en CO2 uitstoot. Zelfs voor de grootste scepticus is het inmiddels duidelijk dat hier een wereld te winnen is!

 

Logistiek

De verschuiving van bouwactiviteiten van buitenstedelijk naar binnenstedelijk verhoogt de noodzaak van een efficiëntere logistiek omdat steden dichtslibben en de ruimte op de bouwplaats te klein is om grote werkvoorraden op te slaan. Vanuit deze situatie nemen bouwondernemingen maatregelen om te komen tot een efficiëntere aanvoerlogistiek. Vanuit de hoek van de verspilling en/of duurzaamheid volgt een tweede belangrijk argument om aanleveringen op de bouwplaats te optimaliseren. Hiervoor is een gebiedsbenadering cruciaal. De grotere opdrachtgevers zien logistiek steeds vaker als een belangrijk middel om hun doelstellingen op het gebied van congestie, kosten en duurzaamheid te kunnen verwezenlijken.

Modulair bouwen

Bedrijven in de bouwkolom moeten zich bekwamen in het verbeteren van de aanvoer en bouwplaatslogistiek. Tel daar bij op dat er steeds meer maatwerk is en dat mede door de 24/7 economie de tijdsdruk op projecten alleen maar toeneemt. Meer ad hoc beslissingen die onder meer tot gevolg hebben dat bestaande procesoptimalisaties als BIM en LEAN onvoldoende renderen. Rendementen zijn verre van optimaal. De verspilling is onnodig hoog, net als de belasting van de omgeving en het milieu.

Niet klakkeloos overnemen

Voor aanvang van een project wordt eerst een analyse gemaakt van de complete bouw/logistiek en wordt gekeken waar overlappingen en waar knelpunten zitten. Vervolgens worden combinaties gemaakt en oplossingen gezocht. Gedurende het gehele bouwproces wordt hierop gestuurd. De methode is gebaseerd op preventie met efficiëntie als doel. Dat betekent niet klakkeloos overnemen maar een andere benadering van uit de bouwer zelf maar ook een andere manier van samenwerken met de vele onderaannemers, toeleveranciers en ook de vakman op de bouwplaats. Kostprijsreductie wordt gegarandeerd!

Kunnen wij u helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden die Q-vention voor u kan betekenen. Wij ontvangen u graag onder het genot van een kopje koffie of komen met alle plezier naar u toe.

Een woning mag u passen, maatwerk en toch betaalbaar daar gaan wij voor.

Neem contact met ons op via:

E.mail : info@q-vention.nl
Tel :      06-57571236

Over 

Q-vention ontwikkelt huizen – maar geen doorsnee huizen. Q-vention heeft een betaalbaar en circulair bouwsysteem ontwikkeld waarmee wij woningen zonder gasaansluiting bouwen en waarin alle installaties elektrisch zijn. En dat betekend voor u een zeer comfortabele, energiepositieve woning met een gezond binnenklimaat!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This