Q-vention Bouw App

Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen.

Contact Info
Nederland 085 13 05 888 info@q-vention.nl Nomdenweg 2 9561 AM Ter Apel
Volg Q-vention

Innovatie door passie

Wij vinden het hard nodig om nú voor duurzame oplossingen te zorgen – we werken aan innovaties voor de toekomst. Wij zijn trots op wie we zijn. Op wat we doen. Op hoe we het doen.

Wij zijn onze tijd graag vooruit

Dankzij innovatieve grondstof– en productontwikkelingen, procesverbeteringen en het versterken van ons dienstenpakket bieden wij onze afnemers meer kwaliteit, meer zekerheid, meer gemak en grotere kostenreducties. Met ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ en de positieve bijdrage van onze producten voor het milieu bouwen wij mee aan een duurzame, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving.

duurzaam bouwen
Innovatieve Grondstoffen
duurzaam bouwen
Product Ontwikkelingen
duurzaam bouwen
Proces Verbeteringen
duurzaam bouwen
Kosten Reducties

Ons Team

Onze passie: de totale vernieuwing van de bouwsector. Wij zijn ervan overtuigd dat goede bedrijfsvoering tot een betere wereld leidt. Wij zijn met velen maar werken als één team, grensoverschrijdend, bedrijfsbreed en wereldomspannend.

Kom jij ons team versterken? Bekijk de vacatures!

Circulaire Economie

Q-vention voelt als ontwerper en leverancier van een innovatieve manier om te bouwen een grote verantwoordelijkheid in het werken aan duurzaam bouwen en aan een duurzame toekomst.

De CE (Circulaire Economie) streeft naar het sluiten van kringlopen zodat producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen zo veel en zo lang mogelijk hun waarde behouden. Circulair gaat verder dan recyclen. Dit betekent dat aan de start al wordt nagedacht over hergebruik van materialen, zodat de cirkel weer kan worden gesloten. Dat laatste vergt veranderingen in de hele productie- en gebruiksketen.

Q-vention is kritisch op de impact van activiteiten in de gehele keten in de traditionele bouw op het milieu. Daarom blijven we continu investeren in innovatie om de duurzaamheid van onze producten en diensten te ontwikkelen, zonder concessies te doen op kwaliteit en bruikbaarheid. Niet alleen gaan we voor behoud van grondstoffen, we streven er naar om binnen afzienbare tijd gebruik te maken van biologisch afbreekbare grondstoffen.

Energie neutrale nieuwbouw in 2020

De doelstelling van de overheid is (bijna) energie neutrale nieuwbouw in 2020. Een “all electric concept” voldoet aan deze scherpe eisen. De ontwikkelingen gaan snel waarbij energiepositieve woningen nu al mogelijk zijn.

Q-vention heeft voor deze maatschappelijke doelstelling een zeer aantrekkelijke oplossing ontwikkeld. Financieel en technisch aantrekkelijk voor zowel de gebouweigenaar (projectontwikkelaar + woningbouwcorporatie) als voor de bewoner door een lage energielast met hoog comfort. En dat betekent voor u een zeer comfortabele, energiepositieve woning met een gezond binnenklimaat!

Oog voor maatschappelijke waarde

Bossen zijn van levensbelang voor onze aarde! Bomen nemen CO2 op, geven zuurstof af en leveren bovendien hout. In bossen kan oneindig geoogst worden, mits afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid ligt bij Q-vention echt de focus. Vandaar dat onze producten bij voorkeur FSC gecertificeerd zijn. Zo proberen wij onze CO2 footprint steeds verder te verlagen voor duurzaam bouwen.

Ook is Q-vention deelnemer van de Stichting Dutch Green Building Council. DGBC is een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Hiermee wil DGBC een belangrijke rol spelen in de transitie naar een circulaire economie waarin het prettig en gezond wonen, werken en leven is.

Vanzelfsprekend gericht op de toekomst

Weet je waar we het liever niet over hebben? Het voordeel van BIM. Dat wij zelfs ‘alle voordelen van BIM’ standaard toepassen, omdat we alles met anderen afstemmen. Dit is immers onze natuur. We hebben het ook niet over duurzaamheid. Want hoe kun je in deze tijd iets maken zónder na te denken over duurzaamheid? En we praten niet over begrippen zoals ‘lean’ en ‘integraal’. Want hoe wil je efficiënt en duurzaam bouwen zónder ‘lean’ en ‘integraal’ te functioneren? Waar we het wel over hebben: Wij garanderen een resultaat conform de vooraf gemaakte afspraken. En: binnen budget en oplevertermijn!

Vind jij al deze dingen ook vanzelfsprekend? Laten we het er dan maar niet over hebben. Want wij zijn al gericht op de toekomst!