Q-vention Bouw App

Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen.

Contact Info
Nederland 085 13 05 888 info@q-vention.nl Nomdenweg 2 9561 AM Ter Apel
Volg Q-vention

Innovatie door passie

Wij vinden het hard nodig om nú te zorgen voor betaalbare en energiepositieve woningen. En te werken aan innovaties voor de toekomst.
Wij zijn trots op wie we zijn. Op wat we doen.
Op hoe we het doen.

Wij zijn onze tijd graag vooruit

Met innovatieve grondstoffen en producten, doordachte processen en een klantgericht dienstenpakket zijn wij in staat woningen van hoge kwaliteit 15-20 procent voordeliger te ontwikkelen en bouwen. ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ is voor ons vanzelfsprekend en al onze woningen leveren meer energie op dan ze verbruiken. Zo bouwen wij mee aan een duurzame, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving.

duurzaam bouwen
Innovatieve grondstoffen & materialen
duurzaam bouwen
Continue product-ontwikkeling
duurzaam bouwen
Beproefde en sluitende processen
duurzaam bouwen
Meer doen met minder

Ons Team

Onze missie: de bouw vernieuwen. Geen lange, ingewikkelde, vervuilende en onoverzichtelijke bouwtrajecten meer. Maar slimme, schone en gestroomlijnde bouwprocessen, waarin de klant centraal staat. Met prettige, betaalbare, solide en duurzame woningen als resultaat. Dat is waar wij voor staan.

Kom jij ons team versterken? Bekijk de vacatures!

Circulaire Economie

Als innovator in de bouwsector heeft Q-vention zich ten doel gesteld de circulaire economie te helpen aanjagen.

Binnen de circulaire economie wordt gestreefd naar het sluiten van kringlopen. Zodat producten en materialen steeds zijn te hergebruiken en grondstoffen zo veel en zo lang mogelijk hun waarde behouden.

Daarom zijn de belangrijkste onderdelen van onze woningen – houtconstructies, Neopor®-polystyreen en Magoxx®-beplating – al volledig recyclebaar.

Maar circulair is meer dan recyclen. Dit betekent dat aan de start al wordt nagedacht over hergebruik van materialen, zodat de cirkel kan worden gesloten. Dit vraagt om verdere veranderingen in de complete productie- en gebruiksketen van de woningbouw.

Q-vention is kritisch op de impact van de bouwketen op de leefomgeving. Daarom investeren we continu in de duurzaamheid van onze producten en diensten, zonder concessies te doen op het gebied kwaliteit, leefbaarheid en wooncomfort.

Niet alleen gaan we voor behoud van grondstoffen, we streven er ook naar om binnen afzienbare tijd gebruik te maken van biologisch afbreekbare grondstoffen.

De eisen vanuit de overheid overtreffen

De doelstelling van de overheid is (bijna) energieneutrale nieuwbouw in 2021. Q-vention overtreft deze doelstelling nu al door energiepositief te bouwen.

De hoge isolatiewaarde van Q-vention woningen – in combinatie met een ‘all-electric’-concept – zorgt voor ‘energiepositiviteit’: de woning levert meer energie op dan deze verbruikt. Hiermee gaat Q-vention nu al de BENG-norm van 2021 voorbij.

Het all-electric concept bestaat uit zonnepanelen in combinatie met o.a. infrarood vloerverwarming, een duurzame boiler en warmteterugwinning bij het douchen. De zonnepanelen leveren meer kWh’s dan voor het dagelijks leefcomfort nodig zijn.

Financieel en technisch gezien is dit aantrekkelijk voor zowel de eigenaar (particulier, projectontwikkelaar of woningbouwcorporatie) als voor de bewoner.

Q-vention beoordeelt projecten volgens BREEAM

Partner van de DGBC

Q-vention is trots op zijn status al participant van de Stichting Dutch Green Building Council (DGBC).

Als onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie zet DGBC zich in om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Zo speelt DGBC een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie, waarin het prettig en gezond wonen, werken en leven is.

Met BREEAM-NL (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) heeft DGBC een beoordelingsmethode ontwikkeld om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

Ook Q-vention-projecten worden aan de hand van BREEAM beoordeeld, op negen verschillende duurzaamheidsaspecten: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Vernieuwing in harmonie met bewezen standaarden

De revolutionaire Q-vention bouwmethode is pragmatisch. Duurzaamheid en vernieuwing gaan hand-in-hand met het beste uit de conventionele bouwwereld.

Omdat Q-vention is gericht op partnerschap en samenwerking, werken we volgens de branchebrede BIM-standaarden. Ook ‘lean’ en ‘integraal’ zijn branchebegrippen die als vanzelf hebben geïntegreerd in onze bedrijfsprocessen.

Want hoe wil je efficiënt en duurzaam bouwen zónder ‘lean’ en ‘integraal’ te functioneren?

Als Q-vention kijken we onbevangen naar de wereld om ons heen en staan we open voor elke theorie, maatstaf of methodiek die ons helpt resultaat op te leveren volgens afspraak, binnen budget en oplevertermijn.