green

Bij aankoop van een woning moet er ook op maat gerenoveerd kunnen worden en past een vraag gestuurde aanpak startend vanuit de klant het beste. De vraag gestuurde aanpak heeft ook zijn uitdagingen. De aanpak is individueel naar klant en woning. Vaak is het hele woonklimaat toe aan vernieuwing, en daarbij is nul op de meter niet altijd zaligmakend. Het betekend hoge en extra kosten aan onderhoud en service die bovenop de bouwprijs van de renovatie komen.

 

Rest nog de vraag of je op termijn werkelijk nul op de meter hebt.

Ambitie en mogelijkheden in evenwicht

Wij van Q-vention doen dat anders wij zeggen we creëren samen met de opdrachtgever het gewenste comfort. Duurzaam op de meter, vernieuwend door energie-efficiënt renoveren met bekroonde en gepatenteerde technieken. Omdat wij vanuit een andere filosofie het duurzaam renoveren verbinden met de “wijkeconomie” met als uitgangspunt,  dat de klant aan het stuur zit worden ambitie en mogelijkheden in evenwicht gebracht.

Vervolgens vertalen we dit in een gedetailleerd en uitgewerkt plan van aanpak. Uitgangspunt is dat de regie bij de klant blijft en namens de klant uitgewerkt wordt. Dat houdt in dat de kennis van duurzame renovatie en de regie over het  voorbereidings- en realisatieproces aan de klantzijde georganiseerd wordt en in evenwicht is met de mogelijkheden van de klant en het huis. Zo krijgt de klant inzicht en vertrouwen.

Vakmanschap

Of het dan mogelijk is om NoM te realiseren of niet is geen uitgangspunt maar een uitkomst. De ambitie kan dus wat lager liggen en kan gekozen worden voor het nieuwe ambacht. Dat zou er toe kunnen leiden dat vakmensen het werk doen waar ze goed in zijn (timmeren, stucen, systeembouwen, isoleren, installeren) en dat de regie/coördinatie ligt aan de zijde van de klant en op basis van het door de klant goedgekeurde plan van aanpak.

Wijkgebonden organiseren

Een  minder ingenieus en ingewikkeld plan maar een goed plan van aanpak waar ook de aannemer om de hoek bekend en vertrouwd mee is, dan scheelt dat in de besluitvorming; het is de oude vertrouwde manier van verbouwen/renoveren.  Dan is er meteen de kans om de benodigde “handjes” wijkgebonden te organiseren en bijvoorbeeld werkeloze in te schakelen. Daar is wel een ijzersterke partij nodig die namens de opdrachtgever het concept kan ontwikkelen en de regie kan voeren over voorbereiding en uitvoering en de kwaliteit kan bewaken.  Het resultaat kan zijn dat de gemiddelde prestatie per woning misschien iets lager ligt dan bij NoM maar dat de hoeveelheid woningen hoog is! En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee!

Het verhaal achter Q-vention

Wil je duurzaam bouwen? Zoek je meer informatie over bouwen met EPS? Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of bel 06 57571236 voor een vrijblijvende afspraak.

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This