endSteeds vaker is de koper ook zelf de opdrachtgever van de realisatie van de eigen woning. We spreken daarbij over ‘bouwen in eigen beheer’. Deze vorm van woning ontwikkeling geeft de koper, en dus de woonconsument zelf, de vrijheid en mogelijkheid om zijn eigen woonwensen te realiseren. Ook betekend het energiezuinig bouwen, een eigen keuze in het bouwmateriaal om de energievraag te reduceren. Energiezuinig bouwen met het EPS Bouwsysteem is gericht op de aanscherping van de wettelijke verplichting om in 2020 energiezuinig te bouwen.

Wat betekent? Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van ≤ 0,0

EPC; de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van een woning is bepalend voor het woning gebonden
energieverbruik voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water. Hoe lager de EPC hoe minder energie
het huis verbruikt. Bij nieuwbouw woningen dient vanaf 1 januari 2020 de EPC 0,00 te zijn. Let
op, een groot vrijstaand huis zal wel meer energie verbruiken dan een klein appartement met de zelfde EPC.

Energielabel A++++

Een energiezuinig huis ook wel nul-energiewoning genoemd wordt het gebouw gebonden energiegebruik
(verwarming-koeling, ventilatie en warm water) opgewekt met duurzame energie, zoals b.v. zonnepanelen.
De energie die gebruikt wordt voor verlichting en huishoudelijke apparaten wordt niet meegeteld.

Duurzaam-op-de-meterwoning

Hierbij staat de energiemeter aan het eind van een jaar in principe op de zelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energiegebruik is dan gecompenseerd. E.e.a betekent niet dat er geen betalingen plaats moeten vinden, zoals bv. vastrecht etc.

Het verhaal achter Q-vention

Wil je energiezuinig bouwen? Zoek je meer informatie over duurzaam bouwen met EPS? Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of telefoonnummer 06-57571236 voor een vrijblijvende afspraak

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This