Iedereen heeft de mond vol over circulaire economie. Ook de bouw kijkt daar nu serieus naar. Circulair bouwen is niet alleen voor milieufreaks. Het is de enige echte weg voor de toekomst. Nieuwe gebouwen moeten zo worden ontworpen dat materialen opnieuw inzetbaar zijn of er moet gebruik worden gemaakt van bestaande delen. Hiervoor zal wel de regelgeving aangepast moeten worden, zodat dit ook haalbaar is. Oud materiaal moet nu aan nieuwe regels voldoen, terwijl het al aan oude regels voldeed. Dat zou goed genoeg moeten zijn.

Circulair bouwen

Circulair ondernemen biedt veel kansen en mogelijkheden. Naast de ontwerpers en fabrikanten moet de bouw zelf veranderen. Isolatie is geen afsmeren en ‘dicht-purren’. En echt demontabel bouwen betekent heel anders denken, ontwerpen, produceren en uitvoeren.

Ketensamenwerking

Als we producten anders ontwerpen, produceren, inkopen en vermarkten is hergebruik van materialen en grondstoffen goed mogelijk. Voor Q-vention betekent dit: meer ketensamenwerking, minder grondstoffen verbruik en minder afval. Dit leidt tot kostenbesparingen en meer innovatie. Dat is niet alleen goed voor de samenleving en onze leefomgeving maar ook nog eens voor je portemonnee!

Het verhaal achter Q-vention

Wil je energieneutraal bouwen? Zoek je meer informatie over duurzaam bouwen met EPS? Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of 085-1305888 voor een vrijblijvende afspraak.

 

Over 

Ben Verstraten zet als ondernemer en visionair mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren voor meer mensvriendelijke gebouwen, meer kennisdeling, meer innovaties, meer positieve businesscases, meer circulair, meer verbinding... Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Samen hebben we de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This