NOM Experience ZoneQ-vention is uitgenodigd om deel te nemen aan de uitwerking en ambitie van een steden-bouwkundig plan voor de NOM Experience Zone in Utrecht.

Om de energietransitie in de regio Utrecht te versnellen is door de EBU de ambitie geformuleerd om in totaal 50.000 ‘nul-op-de-meter’ woningen gerealiseerd te hebben in 2020. Deze 50.000 Utrechtse huishoudens ontvangen geen energienota meer. Technisch gezien kan het, en als er slim wordt samengewerkt in de regio Utrecht dan is deze ambitie zeker haalbaar.

NOM Experience Zone in Utrecht

Een manier om de ambitie voor elkaar te krijgen is de ‘nul-op-de-meter’ (NOM) Experience Zone: een duurzame route door de stad Utrecht (vanaf het bij Utrecht Centraal, via Kanaleneiland naar de Woonboulevard Utrecht) waarlangs tal van energieneutrale ruimtelijke ontwikkelingen en bouwprojecten (renovatie en nieuwbouw) actief ervaren kunnen worden.

Samen de handen op elkaar krijgen

Q-vention richt zich op de transformatie van het bestaand bezit en heeft aangegeven langs de route een proefwoning (nieuwbouw) te willen realiseren. Deze aanpak past bij de doelstellingen van de overheid. De verwachting bij betrokkenen is dat op korte termijn grote stappen gemaakt gaan worden bij het verduurzamen van de woningvoorraad van Utrecht

Het verhaal achter Q-vention

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Neem direct contact met ons op via info@q-vention.nl of telefoonnummer 06- 57 57 12 36 voor een vrijblijvende afspraak. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten.

 

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This