Q-castle bi-block®

model-3

Q-vention heeft met het gepatenteerde Q-castle bi-block® een woning ontwikkeld waarin hoge eisen worden gesteld aan prestaties. Het Q-castle bouwsysteem biedt u ongeacht de woonwensen altijd het maximale energie-efficiënt woonklimaat, zelfs bij -25 °C! Het nieuwe Q-castle bouwsysteem is eenvoudig te bouwen en is het mogelijk om elke individuele woningen, in projectbouw of onder architectuur, te bouwen met het Q-castle bi-block® bouwsysteem.

Zero carbon footprint

Q-vention bevordert hiermee de ontwikkeling van energie-efficiënte huizen, om tevens energietechnologieën na te streven voor het hele huis en voor een comfortabel leefmilieu. Met deze ontwikkeling is het Q-vention gelukt om de toenemende behoefte van consumenten in de vraag naar een eenvoudig en betaalbaar bouwsysteem. Na een aantal jaren van experimenten wordt binnen kort het eerste proef- en slaap huis gebouwd om aansluitend te beginnen met de verificatie testen op energiebesparing en energie-efficiënt management.

Het debuut van het Q-castle huis benut volledig zonlicht, natuurlijke wind en water, en biedt warmte voor een comfortabele levensstijl met vrijwel geen CO2-uitstoot. Door de lage – emissie triple x beglazing worden warmteverliezen aanzienlijk vermindert zelfs bij grote ramen. Het toegepaste ventilatiesysteem exploiteert omgevingswarmte door het verminderen van de warmte/koude belasting. Door de ventilatie te nemen uit de frisse lucht van onder de vloerdelen, die in de zomer koeler en in de winter warmer is dan de lucht buiten, wordt het comfort op eenvoudige wijze verbetert zonder complexe en ingewikkelde installaties.

Beter voor uw portomonee!

Doordat een Q-castle huis is ontwikkeld en gebouwd vanuit de visie duurzaam en energiezuinig bouwen, met gebruikmaking van innovatieve materialen zoals BioFoam kun je stellen dat de woning op alle vlakken beter presteert dan woningen gebouwd vanuit traditionele opvattingen. Dit omdat de traditionele woningbouw veel extra besparende maatregelen moet toepassen om tot een vergelijkbaar niveau te komen met de bijbehorende extra kosten en onderhoud. Een Q-castle woning heeft deze maatregelen vanaf de fundering al toegepast en kan zodoende met kleine extra toepassingen als een energie neutrale woning worden aangeboden.

Meer winst voor de natuur!

Een Q-castle huis is een huis met geen CO2-uitstoot en wordt koolstofarm gebouwd, waar de luchtdichtheid en thermische isolatie prestaties worden verbeterd, zijn natuurlijke energieën effectief gebruikt, diverse systematische apparatuur en specificaties worden gecombineerd die energie creëren en opslaan om koppelingen mogelijk te maken voor een toegankelijk energiebalans voor meer winst voor de natuur!

Q-vention zet zich de komende jaren in voor:

Vinkjehet nieuwe ambacht voor nieuwe werkgelegenheid (onze competentie);

Vinkjeduurzame ketensamenwerking (samenwerking is de oplossing);

Vinkjeen bouwen met biobased materialen (onze kwaliteitsgarantie).

Het verhaal achter Q-vention

Wil je energiezuinig bouwen? Zoek je meer informatie over duurzaam bouwen? Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of 06-57571236 voor een vrijblijvende afspraak.

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This