Q-vention

De naam Q-vention staat voor Kwaliteit en Interventie, een organisatie voor het stimuleren van duurzaamheid in de sector bouw. Onze dagelijkse missie is het om de wereld om ons heen te bewegen tot innoveren met nieuwe of alternatieve vormen van techniek en duurzame oplossingen. Hierdoor kunnen we als organisatie een waardevolle bijdrage leveren aan de transitie naar een nieuw economisch tijdperk. Wij zien het bedenken van ingenieuze oplossingen als een kerntaak. Bij Q-vention ligt de focus op research and business development in de bouw. Daardoor houden wij ons dagelijks bezig met het uitwerken en het ontwikkelen van nieuwe succesvolle innovaties (business). Met Q-vention zoeken wij naar de meest ideale combinatie tussen natuur en techniek waarbij we ons laten inspireren door het principe building with and by nature.

Ben Verstraten

Ik ben geen nieuwkomer in de bouwwereld. Tussen [2003-2010] heb ik zeven jaar bij Strukton Civiel gewerkt. Nationaal en internationaal. Als duikploegleider was ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het duikwerk bij grote en complexe natte bouwprojecten. Voorbeelden:

 • de verkeerstunnel tussen het Zuid-Koreaanse Busan en het schiereiland Geoje: één van de diepste en langste afgezonken verkeerstunnels ter wereld;
 • het afzinken van tunnelelementen onder het Centraal station Amsterdam in het kader van de aanleg van de Noord/Zuidlijn;
 • de mega stort van 17.000 kuub onderwaterbeton voor de bouw van een verdiepte parkeergarage Museumpark/Rotterdam.

Allemaal projecten met een grote impact op hun omgeving, een enorm economisch belang en dus een zeer kleine marge voor fouten.

Mijn werk heeft me veel geleerd. De belangrijkste inzichten die ik daar opdeed, waren:

 • De impact van de gebouwde omgeving op de lokale leefbaarheid, economie en werkgelegenheid;
 • Het eeuwige tekort aan grondstoffen (bijvoorbeeld cement voor beton) en dus ook aan betaalbare woningen voor veel mensen;
 • De (wereldwijde) gevolgen van de traditionele manier van bouwen voor het milieu, zoals de uitstoot van CO2.

Nu doen wat later nodig is

Wij vinden het hard nodig om nú voor duurzame oplossingen te zorgen – ook al werken we aan innovaties voor de toekomst. Onze passie: de totale vernieuwing van de bouwsector. Daarom willen wij stevig inzetten op betrokkenheid met onze klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat goede bedrijfsvoering tot een betere wereld leidt. Daarom komen we elke dag naar ons werk. Daar wijden we ons dagelijks aan de maatschappelijke vraagstukken hoe innovaties in de bouw bereikbaar worden voor iedereen.

Wij zijn trots op wie we zijn. Op wat we doen. Op hoe we het doen. Wij zijn met velen maar werken als één team, grensoverschrijdend, bedrijfsbreed en wereldomspannend.

Wij zijn Q-vention: Marktleider in All-Electric woningbouw

Weten hoe het precies zit?

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of bel 06-57571236 voor een vrijblijvende afspraak.

Twitter

How many followers do you get everyday? I got 3 in the last week. Growing daily with crowdfireapp.com/?r=…

Laatste nieuws

 • Actueel bouwdossier altijd en overal met de Q-vention bouw-app
  Actueel bouwdossier altijd en overal met de Q-vention bouw-app

  Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen. Gebruikers worden automatisch geattendeerd op aankomende deadlines. Daarnaast kan de begeleider van het project goed zicht houden op de voortgang . Tevens zijn alle betrokken partijen op de hoogte van alle relevante Lees verder →

“To create a better daily life voor everyone”

Share This