Bij Q-vention is kwaliteit ingebakken in onze manier van werken. Om onze visie op kwaliteit te onderstrepen, zijn we bezig met een CE-certificering van de volledige keten. Dat betekent dat niet alleen onze producten een kwaliteitskeurmerk krijgen, maar ook de mensen die ermee werken. Dat levert de hoogste kwaliteit huizen op, én de meest veilige werkomstandigheden voor de mensen op de steigers. Hiermee kunnen we onze opdrachtgevers kwaliteit en veiligheid garanderen.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Kwaliteit is in de bouw helaas geen vanzelfsprekendheid. De crisis en de veranderingen die dat voor de bouwwereld met zich mee bracht, hebben ervoor gezorgd dat de conventionele bouw steeds lakser omgaan met regels en kwaliteitseisen. De gevolgen zijn ernaar. Bewoners van nieuwbouwhuizen merken na een tijdje vaak allerlei gebreken die voor extra kosten kunnen zorgen en voor de werknemers in de bouw is de veiligheid lang niet altijd goed geregeld.

Minister Blok

Werkdruk, kostenbesparingen, gebrek aan ervaring en onkunde leiden tot allerlei onveilige situaties en (bijna-)ongelukken. De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen die minister Blok in april 2016 naar de Tweede Kamer stuurde, wil iets aan deze toestand doen. Maar volgens dit voorstel zou het toezicht worden weggehaald bij de gemeenten en in handen gelegd van de sector zelf. Dat lijkt een slecht idee en levert in de praktijk gevaarlijke situaties op. Lees het artikel

Lokale bouwbedrijven

Er is bij kopers van huizen grote behoefte aan zekerheid van kwaliteit als zij een nieuw huis kopen of laten bouwen. Voor Q-vention is kwaliteitsbeheer ingebakken in het bouwconcept. De bouwmaterialen die we gebruiken worden geleverd door een select aantal gecertificeerde ketenpartners. Hierdoor weten we zeker dat zij voldoen aan de hoogste kwaliteiteisen. Maar hier houdt het niet op. Voor Q-vention horen bij de beste materialen ook de beste mensen. Daarom werken we alleen met vertrouwde lokale bouwbedrijven.

Zo kunnen we onze opdrachtgevers garanderen dat alleen de beste producten worden gebruikt, door specialisten die over de kennis en ervaring beschikken om er op de juiste manier mee om te gaan. Kernwaarden als onafhankelijkheid, kwaliteit en transparantie staan daarbij centraal. Zo is onze kwaliteitsbeheer in de hele keten standaard verankerd.

Weten hoe het precies zit?

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of 085-1305888 voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.

 

Avatar

Over 

Ben Verstraten zet als ondernemer en visionair mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren voor meer mensvriendelijke gebouwen, meer kennisdeling, meer innovaties, meer positieve businesscases, meer circulair, meer verbinding... Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Samen hebben we de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This