Patent-Pending De trends in technologieën zetten door. De toenemende vraag naar duurzame bouwmaterialen en de vraag naar energie-efficiënte gebouwen is wat ons bedrijf beweegt. Nieuwe technologieën zijn steeds belangrijker in de bouw, voor een sterke CO2-reductie en een besparing van energie, nu en in de toekomst. De technologische vooruitgang kan hier uitkomst bieden. Wij zetten ons met hart en ziel in voor het ontwikkelen van oplossingen die de samenleving daadwerkelijk vooruit helpen.

 

De verandering in de bouw komt tot stand door hele nieuwe coalities en wordt aangejaagd met doorbraaktechnologieën.

Circulaire economie

Onze aanpak is gericht op het duurzame karakter van de oplossingen. Dat betekent minimaliseren van grondstofverbruik en maximaliseren van hergebruik. We werken daarvoor samen met universiteiten en kennisinstituten op het gebied van innovatieve bouwoplossingen. Samen met onze partners onderzoeken en ontwikkelen we voortdurend betere, meer duurzame en vernieuwende antwoorden op bouw-gerelateerde vragen.

Gepatenteerde en bekroond EPS bouwsysteem

Het resultaat van die inspanningen is een gepatenteerde en bekroond EPS bouwsysteem, waarmee we snel en effectief kunnen inspelen op de vragen van onze opdrachtgevers. Onze technologische oplossingen zullen leiden tot een brede invoering van duurzame bouwmethoden door overheden , bouwbedrijven en het grote publiek.

Energieneutraal, duurzaam en toch goedkoop bouwen met het Q-castle®-bouwsysteem

Q-vention heeft met Q-castle® een betaalbaar bouwsysteem ontwikkeld dat voldoet aan de hoogste eisen van flexibiliteit, kwaliteit en comfort. Het Q-castle®-bouwsysteem is CO2-vrij en koolstofarm, zeer snel en eenvoudig te bouwen en kan worden gebruikt voor individuele woningen, in projectbouw of bouw onder architectuur. Woningen en appartementen gebouwd met dit systeem zijn gezond en comfortabel en hebben zeer lage woonlasten omdat ze uitzonderlijk goed zijn geïsoleerd (RC waarde 8.4). Door de hoge kwaliteit en levensduur geven we maar liefst 5 jaar garantie op het onderhoud! 

Social Return on Investment (SROI)

Met deze oplossing zijn we instaat laagdrempelige mogelijkheden te creëren voor mensen die om allerlei redenen, op dit moment het moeilijk vinden om te participeren in de samenleving, de arbeidsmarkt of bedrijven. Daarom een Social Return on Investment ( SROI ), zoals dat heet, kan worden bereikt met het nieuwe EPS bouwsysteem.

Oog voor maatschappelijke waarde

De investeringen in duurzaam bouwen stijgen, en daardoor stijgt ook de werkgelegenheid.” Wat merken werkzoekenden, werknemers, studenten en scholieren hier van? Wat zijn die banen van de toekomst? En wat voor opleiding of cursus kunnen mbo’ers kiezen om ook daadwerkelijk mee te bouwen aan energie-efficiënte gebouwen? Q-vention heeft dus niet alleen een maatschappelijk doel op het gebied van duurzaam bouwen, maar ook op het aspect van het arbeidsmarktbeleid. Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar nieuwe innovaties en systemen, waarvan de uitkomsten voor iedereen toegankelijk zijn.

Q-vention zet zich de komende jaren in voor:

VinkjeHet nieuwe ambacht voor nieuwe werkgelegenheid (onze competentie);

Vinkjeduurzame ketensamenwerking (samenwerking is de oplossing);

Vinkjecirculair bouwen en ondernemen (onze kwaliteitsgarantie).

Vinkjeen de totale vernieuwing van de bouwsector (onze passie)

Weten hoe het precies zit?

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of 06-57571236 voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This