4391d7fa-bc70-43b1-8aa7-26aee73dd67f-largeIs jouw droomwoning een nieuwbouwwoning? De ultieme mogelijkheid om de woning precies op de manier te laten bouwen zoals jij dat wilt. De kans is groot dat je te maken krijgt met meerwerk.

Dat zijn de voorzieningen in de woning die buiten het standaard bouwplan van het bouwbedrijf vallen. Extra stopcontacten plaatsen of een leiding verleggen allemaal extra kosten voor meerwerk.

 

Meerwerk nieuwbouw: check de meerwerklijst voordat je tekent

Soms moet je voor de meest voor de hand liggende voorzieningen al extra betalen. Dat wil je natuurlijk liever niet. Zorg er daarom voor dat je, voordat je de koop-/aanneemovereenkomst tekent, de meerwerklijst kunt inzien. Dan heb je nog de tijd en de ruimte om te onderhandelen over de te verrichten werkzaamheden.

Bij Q-vention bepaal jij zelf wat je na de oplevering kunt (laten) doen

Hiermee kun je een boel geld besparen. Bovendien heb je alle vrijheid in de keuze voor het bedrijf dat de werkzaamheden voor je kan gaan uitvoeren. Begin op tijd met uitzoeken. Je moet namelijk voordat je de hypotheek gaat regelen al duidelijk hebben wat je totale financieringsbehoefte is.

Zorg zelf voor een volledige omschrijving

Zorg dat je alle nodige werkzaamheden die je zelf wil doen zwart op wit hebt staan, voorzien van een volledige omschrijving. Het is even werk, maar dan heb je iets om op terug te vallen als het resultaat anders uitpakt dan verwacht en afgesproken is.

Eigen regie op minderwerk

Wanneer je juist zaken, zoals de plaatsing van een standaard keuken of badkamer schrapt wordt dit bedrag volledig uit de begroting gehaald we verrichten immers minder werk voor je dan in de prijsindicatie staat.

Flexibel over prijzen en de werkzaamheden

Bij Q-vention zijn we flexibel omdat wonen meer is dan alleen een dak boven je hoofd. Bij ons geen zinnen als ‘prijs nader te bepalen’ of ‘prijs op aanvraag’ op de meerwerklijst.  Eerst akkoord dan pas betalen en bij Q-vention betaal je ook nooit te veel vooruit, maximaal 25%.

Bundel je krachten met andere kopers

Het kan geen kwaad om je met andere kopers van een nieuwbouwproject te verenigen. Door zo’n bewonersvereniging (CPO) op te zetten kun je wellicht betere prijzen regelen. Immers, als jullie allemaal eenzelfde voorziening willen kan dit ook voor het bouwbedrijf goedkoper uitpakken. Zorg dat jullie één aanspreekpunt hebben voor de bouwer, dat werkt een stuk sneller. Er zit vaak wel iemand tussen die er verstand van heeft of die in ieder geval mensen kent die dat hebben.

Vragen bij de oplevering van je woning ?

Het is slim om bij de oplevering van je woning iemand mee te nemen die verstand heeft van nieuwbouw, opleveringen en bouwkundige zaken, bijvoorbeeld via Vereniging Eigen Huis. Hij kan controleren of alles op de juiste manier en volgens afspraak is uitgevoerd. Zijn er zaken niet goed gegaan? Neem die dan op in het opleveringsrapport. In dit rapport, dat wordt opgemaakt bij de oplevering, leg je eventuele gebreken van de woning vast. Jij en de bouwer ondertekenen dit rapport. Je geeft ermee aan akkoord te gaan met de woning, met uitzondering van de eventuele opleveringsgebreken. De bouwer heeft dan drie maanden de tijd om de gebreken te herstellen.

Aan de slag met zelf bouwen

Inderdaad er komt nogal wat kijken met het bouwen van je eigen droomhuis, zeker ten opzichte van een bestaande woning. Dat betekent dat je beslissingen moet nemen vanaf papier, de bouwtekening. Niet altijd even makelijk en een groot verschil met bestaande bouw natuurlijk.

Weten hoe het precies zit?

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of bel 06-57571236 voor een vrijblijvende afspraak.

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This