ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss ondertekenen intentieovereenkomst voor start nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw. Met deze cursus speelt ROC de Leijgraaf in samenwerking met Q-vention in op de behoefte aan gekwalificeerd technisch bouwplaats personeel voor de nieuwste trend in Circulaire Energiebouw. Uiteraard sluit de cursus naadloos aan op de praktijk, zodat ervaren bouwmensen weer helemaal bij zijn. Vanaf 4 september 2017 zullen de eerste EPS-monteurs worden opgeleid.

Edwin Brussen (L) Peter Postma (M) Ben Verstraten (R) ondertekenen de intentieovereenkomst.

Soft skills zijn van steeds grotere waarde

Dat de cursus een gouden zet is, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen. De eerste cursus zit al vol, maar uiteraard kunnen geïnteresseerden zich nu al inschrijven voor de volgende cursus. “De bouw krijgt gelukkig steeds meer aandacht voor zaken als circulair bouwen, faalkostenreductie en All-electric bouwen en wonen” aldus Ben Verstraten van Q-vention.

“De cursus die wij gezamenlijk voor Q-vention aanbieden is primair gericht op het nieuwe bouwonderwijs”, vertelt Peter Postma van Bouwmensen Oss. “We weten dat er behoefte is aan kwaliteit in de sector bouw, maar vaak gaan bouwbedrijven er vanuit dat zij dat zelf wel goed in de vingers hebben. Het is juist noodzakelijk om aanvullende nieuwe vaardigheden te leren. De soft skills zijn daarbij van grote waarde”.

Toepassen op de eigen praktijk

De cursus , die aangeboden wordt in samenwerking met Bouwmensen Oss en Q-vention, speelt in op de actualiteit van de deelnemers en bouwonderwijs. Het biedt de bouwprofessional een solide basis tot Monteur EPS woningbouw. In de cursus nemen ook sociale vaardigheden een prominente plek in. De cursist leert beter communiceren om het werk beter te kunnen uitvoeren en de juiste analyse te maken die het beste past bij de opdracht.

“De cursisten die de cursus volgen, hebben meestal een vakdiploma timmeren of hieraan gelijk. Het gaat om mensen die al jaren in projecten werken en een volgende stap willen maken”, aan het woord is Edwin Brussen, directeur Techniek & samenleving van ROC de Leijgraaf. “Je ziet dat er behoefte  is aan een plek waar de basis nog een keer wordt uitgelegd. Wij verdiepen alles en passen het toe op de eigen praktijk van de cursisten. Het gaat immers om mensen die al veel ervaring hebben.”

Aantoonbare waardecreatie

Q-vention verwacht dat de cursus én de kennis van de cursisten de komende jaren blijven groeien. “Persoonlijke ontwikkeling stopt niet na één cursus”, vindt Verstraten, “daarom houden we mensen betrokken door learning communities. Ook organiseren we herhalingsdagen en netwerkbijeenkomsten met gastsprekers. Kortom: EPS-woningbouw is dé toekomst voor betrokken bouwers”.

Heb jij interesse?

Aarzel niet en neem contact op met Q-vention via info@q-vention.nl bel met Ben Verstraten, 06–57571236

Avatar

Over 

Ben Verstraten zet als ondernemer en visionair mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren voor meer mensvriendelijke gebouwen, meer kennisdeling, meer innovaties, meer positieve businesscases, meer circulair, meer verbinding... Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Samen hebben we de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This
× Hoe kan ik je helpen?