In deze eerste editie van de rubriek Rugnummers in de Bouw biedt Ben Verstraten nieuwe inzichten op allerlei aspecten van werken in de bouwsector als het gaat om duurzaam bouwen. Hij vertelt over de arbeidsmarktpositie, over de toekomstkansen (vooral voor jongeren) en over de inhoud van het beroep.

Ben Verstraten – Initiatiefnemer Q-vention start TTV Talent Test Vaardigheidsdagen

Ben Verstraten – Initiatiefnemer Q-vention start TTV Talent Test Vaardigheidsdagen

Hoe kom je aan de juiste mensen voor het samenstellen van nieuwe bouwconcepten?

‘’Voor een eerste indruk van het werken in de bouw is de komende (Dag van de Bouw) een prima gelegenheid. Maar voor het echte werken met concept-bouwen is meer nodig dan alleen enthousiasme voor het ambacht. Je moet ook beschikken over kennis, diploma’s en certificaten. Logisch, als je kwaliteitsbouw wilt leveren,’’ aldus Ben Verstraten, initiatiefnemer van (Q-vention). Hij weet er zelf alles van. Hij begon zijn eigen carrière in de bouwsector bij bedrijven zoals Strukton. Na jarenlang werken voor grote bedrijven, besloot hij om voor zichzelf te beginnen. Zijn bedrijf Q-vention berust op drie pijlers: duurzaam bouwen, technische innovativiteit en het verbinden van mensen. Met die laatste pijler doelt hij zowel op het betrekken van de lokale gemeenschap, als op de mensen die de bouw mogelijk maken. De manier waarop hij omgaat met zijn eigen werknemers is voor Verstraten belangrijk: “Breder kijken naar je werknemer, naar je personeel, en vooral méér zien dan alleen rugnummers.”

De praktijkwerkplaats

Ben Verstraten heeft een droom. Een droom die naar verwachting eind 2016 werkelijkheid wordt. Dan is de start van een praktijkwerkplaats voor mensen die nieuw zijn in de bouwsector. Bijvoorbeeld jongeren met een technische opleiding zoals het Technasium of een ROC-, MBO- of HBO-opleiding. Daarnaast wil hij de bouwsector toegankelijker maken voor een grotere groep mensen. Ook baan-veranderaars, mensen uit de bijstand en zij-instromers zijn welkom bij de praktijkwerkplaats. ‘’Zij kunnen hier zich verschillende vaardigheden eigen maken, maar zullen ook leren om nieuwe bouwconcepten te bedenken en uit te voeren.’’

Kom bij Verstraten niet aan met verhalen over ‘het tekort’ aan technici in Nederland. Hij doet er van alles aan om het werken in de bouwsector in de schijnwerpers te zetten. “Er wordt dan wel trots gezegd dat de Nederlandse bouw aantrekt, maar daar werken momenteel vooral Oost- en Zuid-Europeanen. En dat terwijl er 100.000 Nederlanders op zoek zijn naar werk in de bouwsector.” Daarom is hij tot op het bot gemotiveerd om niet alleen jongeren, maar juist ook ouderen en langdurig werklozen te laten kennismaken met de duurzame bouwsector als mogelijke werkplek. Collega-ondernemers wil hij meegeven dat ‘’als je tent een beetje netjes draait, je je best eens wat meer druk mag maken over wat er om je heen gebeurt’’. Voor Verstraten is het niet meer dan normaal dat hij met zijn initiatieven bijdraagt aan de samenleving.

Tweedaagse oriëntatie

Het idee achter de Talent Test Vaardigheidsdagen (TTV) is vrij eenduidig: “We hebben speciale programma’s opgezet waarmee we mensen in kleine groepjes testen tijdens twee vaardigheidsdagen. We kijken dan vooral naar de persoonlijkheid en houding, maar ook naar intrinsieke motivatie. Vaak krijg je al een aardig idee als je iemand recht in de ogen kijkt.” Wie door deze oriëntatiedagen heen komt, krijgt de kans om een praktijkgerichte scholingsprogramma te volgen. Ook de doelgroep van ‘uitzichtloze’ jongeren gaat Q-vention niet uit de weg. “Een paar slechte jaren, verslaafd, schulden; gun ze een tweede kans”, zegt Verstraten. ‘’Als de job bij je past, dan moet het verleden niet meespelen.’’ Zijn visie is dat in het samenstellen van nieuwe bouwconcepten alles draait om het invullen van de marktbehoefte. En dat geldt dan zowel voor de behoeftes van de opdrachtgevers, als die van de werknemers.

‘’Hoe kom je aan de juiste mensen voor het samenstellen van nieuwe bouwconcepten? Die train je zelf!’’, zo luidt het motto van Ben. Alle trainingen en het behalen van certificaten via de praktijkwerkplaats zijn gericht op het ontwikkelen van praktijkkennis en het opdoen van praktische vaardigheden. “Ach, ’t is allemaal niet zo nieuw hoor, hoe wij hier willen scholen en trainen”, relativeert Verstraten. Bij het leger, de padvinderij of de duikindustrie waar Verstraten zelf vandaan komt gaat het niet anders: ‘’Na twintig keer oefenen heb je de techniek onder de knie.”

Het basisconcept van de praktijkwerkplaats ligt al een jaar klaar voor gebruik. Straks, na een positieve uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek, kan de praktijkwerkplaats van start en heeft de bouw er een opleidingspareltje bij.

Meer weten?

Kijk dan vooral ook op de website van www.q-vention.nl voor meer informatie!

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This