Klaar voor de start; alle betrokkenen bij de NOM Experience Zone Utrecht

Klaar voor de start; alle betrokkenen bij de NOM Experience Zone Utrecht

Duurzaam bouwen: kans voor Wijkeconomie

Op woensdag 31 augustus heeft Q-vention, samen met andere innovatieve ondernemers en de Economic Board Utrecht (EBU), de ambitie ondertekent om in 2020 Nul-op-de-Meter (NoM) te realiseren voor 50.000 Utrechtse huishoudens.

Q-vention investeert daarbij als stakeholder en gesprekspartner in de opzet van het NoMclubhuis. Dit clubhuis zal een plek zijn waar consumenten alle antwoorden en ervaringen kunnen vinden. Het succes van de samenwerking is goed voor het milieu, maar heeft ook Sociale impact. Bewoners beslissen mee en lokale leveranciers worden hierbij betrokken. De Wijkeconomie krijgt kansen.

In het centrum van de stad zullen consumenten inzicht krijgen in de mogelijkheden van innovatief bouwen en duurzaam renoveren. Utrecht is hiermee de provincie van ‘verbinding’.

NOM Experience Zone in Utrecht

Een manier om de ambitie voor elkaar te krijgen is de ‘nul-op-de-meter’ (NOM) Experience Zone: een duurzame route door de stad Utrecht (vanaf het bij Utrecht Centraal, via Kanaleneiland naar de Woonboulevard Utrecht) waarlangs tal van energieneutrale ruimtelijke ontwikkelingen en bouwprojecten (renovatie en nieuwbouw) actief ervaren kunnen worden.

Samen de handen op elkaar krijgen

Q-vention richt zich op de transformatie van het bestaand bezit en heeft aangegeven langs de route een proefwoning (nieuwbouw) te willen realiseren. Deze aanpak past bij de doelstellingen van de overheid. De verwachting bij betrokkenen is dat op korte termijn grote stappen gemaakt gaan worden bij het verduurzamen van de woningvoorraad van Utrecht

Het verhaal achter Q-vention

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Neem direct contact met ons op via info@q-vention.nl of telefoonnummer 06- 57 57 12 36 voor een vrijblijvende afspraak. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten.

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This