Medewerkers QVention aan het woord

Medewerker Hugo van den Elzen

Na een periode van professioneel sollicitatiebrief schrijverschap, krijgt hij bij ons de ruimte om zijn
creativiteit in te zetten om de duurzame bouwsector nét even beter te maken. Hugo van de Elzen begon zijn loopbaan in de zorgsector, maar besloot al snel dat bouwen méér zijn ding was. Hij schoolde zich om tot klassiek meubelmaker, waarin hij in 2001 zijn eigen bedrijf startte.

Door privéomstandigheden moest hij in 2009 een andere richting inslaan. Als overbrugging werkte hij vervolgens voor enkele werkgevers, onder andere als conciërge bij een VMBO school. ‘’Daar zaten een paar honderd scholieren op. Het was mooi om met die jongeren aan de slag te gaan. Om hen te motiveren en leiderschap te tonen.’’ Na twee jaar stopte helaas deze baan.

‘’Sinds 2012 ben ik professioneel sollicitatie-briefschrijver.’’

‘’Als je afgeserveerd wordt, dan sluit je bij een groep aan waar je bijna niet meer uitkomt. Natuurlijk heb ik ook mijn dipjes gehad, maar ik wil gewoon een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Maar ook een voorbeeld zijn voor anderen, om hen te inspireren en stimuleren. Het verleden brengt je niks. Het enige wat telt is, wat leeft er nu en wat wil je voor de toekomst?” Toch zat Hugo niet stilletjes op de bank. Integendeel. Naast al het vrijwilligerswerk dat hij oppakte, schreef hij tientallen sollicitatiebrieven.

‘’Ik kan wel een muur behangen met alle sollicitatiebrieven die ik heb geschreven. Terwijl de reacties op twee handen te tellen waren.’’ Tot hij bij Q-vention terecht kwam natuurlijk. ‘’Je kan niet meer geven dan 100 procent, maar ik maak er hier wel 1000 van. Als je na één een op een gesprek gesprek wordt gekozen, dan doe je kennelijk iets goed. Dus ik ga vol voor Ben en Q-vention.’’

Het onmogelijke mogelijk maken

Voor Q-vention zijn drie pijlers van belang: het duurzaam bouwen, het sociale aspect en de financiële laagdrempeligheid. Vooral het sociale aspect trekt Hugo aan: het warme contact tussen mensen, kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het betrekken van de klant in het bouwproces.
‘’Het is altijd mijn drijfveer geweest om anderen te helpen. Bijvoorbeeld de buurvrouw helpen met een schroef in de muur of de mensen van vijf deuren verderop een tientje lenen. Zo hoort de maatschappij ook te zijn, dat je je buren kent en elkaar ondersteunt. Al die nieuwe media en technieken maken het leven makkelijker, maar ik merk ook dat we juist het warme contact moeten versterken. Die binding tussen mensen miste ik en heb ik weer gevonden met Q-vention.’’

De klant meenemen in het hele bouwproces staat voor Q-vention voorop.

Iets wat volledig past bij de persoon die Hugo is. Eerder in zijn carrière maakte hij van kindertekeningen
heuse boomhutten. ‘’Voor een standaard boomhut kan je naar de Gamma, maar wij probeerden de kindertekening zo goed mogelijk na te bouwen. Natuurlijk met de input van de kinderen. Zo was er een tekening van een kind alsof hij mikado had laten vallen. Allemaal uitwaaierende stokken. De opdracht leek onmogelijk, maar het was ons toch gelukt!’’

Vakmanschap

Hugo’s taak is nu vooral het vak te leren tijdens de bouw van het huis in Uden. ‘’Als een volwaardig bouwvakker sta ik samen met Ben op de klus en daarbij leert Ben mij de kneepjes van het vak. Ben is daarbij iemand die het geduld heeft en alles goed uitlegt. Het is zijn ‘kindje’ en ik help het volwassen te worden. Ik begin ook steeds meer van Q-vention te zien, hoe divers het bedrijf is. De klassieke manier van een bedrijf opzetten is het smal te houden, maar Q-vention is heel breed. Ik vind het prachtig!”

Ik vind bouwen te gek, je creëert iets en dat zie je dan concreet worden!

 

Wil jij ook werken aan gave projecten? Wil jij aan de slag met uitdagende en innovatieve bouwmethoden waarmee we echt het verschil maken? Bouw dan bij Q-vention aan onze en jouw eigen toekomst!

Stuur je CV met motivatie naar onderstaande contactgegevens:

Contactpersoon: Ben Verstraten
Email : info@q-vention.nl

 

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This