Met het unieke, zelf ontwikkelde, bouwsysteem Q-vention®bouwsysteem bouwt Q-vention kwaliteitshuizen, die niet alleen CO2-vrij en koolstofarm zijn, maar ook comfortabel, betaalbaar en zeer energiezuinig. Het systeem maakt gebruik van EPS: een bouwmateriaal dat 100% recyclebaar is, licht van gewicht, en eenvoudig verwerkbaar. EPS is vormvast, supersterk en woningen en appartementen gebouwd met dit systeem zijn gezond en comfortabel en hebben zeer lage woonlasten omdat ze uitzonderlijk goed zijn geïsoleerd (RC waarde 8.4 m2K/W) ligt Energieneutraal en All-electric wonen standaard binnen handbereik.

Toine van Wijchen van Bouwbedrijf van Wijchen (l) Guus Zegers van Zegers bouw Horst (m) en Ben Verstraten van Q-vention ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Circulaire EnergieBouw

Q-vention voelt zich verantwoordelijk voor een duurzame toekomst. Daarom heeft het bedrijf ingezet op een totale vernieuwing van de sector naar Circulaire EnergieBouw. Circulair zodat de kringlopen van producten en materialen sluiten en materialen en grondstoffen worden hergebruikt en  hun waarde behouden. Energiebouw door voortdurende innovatie, duurzame ketensamenwerking  en een andere manier van kijken naar werkgelegenheid. Kenmerkend voor de stimuleringsaanpak van Q-vention is dat regionale bouwbedrijven en kennisinstellingen  worden betrokken bij de uitvoering en realisatie van de overgang naar Circulaire EnergieBouw.

Koplopers in bouwsector volgen visie van Q-vention

Innovatieve bouwbedrijven zien in de innovatie een duidelijk en transparant verdienmodel dat de hele sector klaarmaakt voor een toekomst waarin duurzaamheid, energiebesparing én betaalbare woningen voor consumenten centraal staan. Daarnaast geeft Q-vention® invulling aan een groeiende vraag vanuit de consument. Het voldoet als één van de eerste systemen aan toekomstige wettelijke maatregelen (o.m. BENG) waaraan de sector in de nabije toekomst hoe dan ook zal moeten voldoen.

Lokale werkgelegenheid

De Bouwbedrijven Zegers Bouw uit Horst en Bouwbedrijf Van Wijchen uit Berghem zijn voortrekkers voor de sector. Zij omarmen de visie van Q-vention en bieden het Q-vention®-bouwsysteem aan. Guus Zegers: “Wij zijn allebei lokale aannemers en bedienen een regionale markt van particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties. We hebben ons omringd met een netwerk van onderaannemers en leveranciers en zijn belangrijk voor de plaatselijke werkgelegenheid.”. Op 12 juni 2017 hebben Guus Zegers en Toine van Wijchen namens hun bedrijven een intentieverklaring getekend voor de samenwerking met Q-vention. Toine van Wijchen: “Q-vention maakt innovatie bereikbaar voor bouwbedrijven die zich willen voorbereiden op de toekomst. Wij hopen dat landelijk meer lokale bouwbedrijven dealer willen worden onder de vlag van Q-vention.”.

Zelf met Q-vention® bouwen?

Zelf een bouwbedrijf en klaar om de stap naar de toekomst te zetten? Q-vention is altijd op zoek naar bouwbedrijven die het Q-vention®-bouwsysteem in hun regio willen aanbieden. Niet alleen maakt dit het bouwbedrijf toekomstbestendig; door deze innovatieve ketensamenwerking wordt makkelijk een groot kostenvoordeel gehaald. Bovendien ondersteunt Q-vention haar dealers volledig met architecten, bouwkundig tekenaars, constructie berekeningen, training en certificering.

Geselecteerde bouwbedrijven behoren bij een select gezelschap: er worden alleen licenties uitgeven aan samenwerkende bouwbedrijven die zijn gecertificeerd in samenwerking met SKH Wageningen.

In diverse regio’s zijn nog verzorgingsgebieden vrij. Met name voor Overijsel, Almere, Ede, Zuid-Holland en midden Brabant is Q-vention op zoek naar lokale bouwbedrijven die de toekomst omarmen! Maar ook als je daarbuiten actief bent, is het verstandig om contact op te nemen: wie weet word jij het Q-vention bouwbedrijf in jouw eigen regio!

Aarzel niet en neem contact op met Q-vention via info@q-vention.nl of bel met Ben Verstraten, 06–57571236

 

 

Over 

Ben Verstraten zet als ondernemer en visionair mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren voor meer mensvriendelijke gebouwen, meer kennisdeling, meer innovaties, meer positieve businesscases, meer circulair, meer verbinding... Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Samen hebben we de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This