paris-2015-climate-LOGOKlimaatverandering is het belangrijkste probleem voor de toekomst. Daarom onderzoekt de Vrije Universiteit sociale ondernemingen die oplossingen zoeken. Sociale ondernemingen zijn belangrijk voor de maatschappij. Zij combineren maatschappelijk resultaat met winst. Dit is de nieuwe organisatievorm, na non-profit organisaties en MVO-ondernemingen.

 

Maatschappelijke bouwstenen, People, Planet en Profit

Het nadeel van non-profit organisaties blijkt vaak dat deze afhankelijk zijn van donaties of subsidies, en hierdoor niet zelfredzaam zijn. Het nadeel van een commerciële organisatie is dat deze niet op het maatschappelijke resultaat is gericht, maar eerder op het financiële resultaat. De sociale onderneming brengt deze twee organisatievormen samen door expliciet een maatschappelijk doel na te streven, maar daarvoor het verdienen van geld als middel te gebruiken. Hierdoor kunnen ze duurzaam maatschappelijk resultaat behalen.

Vrije Universiteit Amsterdam

Omdat de sociale onderneming zoveel kan bijdragen aan de maatschappij is de Vrije Universiteit Amsterdam een onderzoek gestart om dit type onderneming beter te kunnen begrijpen. Q-vention streeft door haar manier van maatschappelijk bouwen een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Zodra wij de resultaten van het onderzoek hebben, zullen deze op de site van Q-vention komen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Neem direct contact met ons op via info@q-vention.nl of telefoonnummer 06- 57 57 12 36 voor een vrijblijvende afspraak. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten.

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This