banner2 green buildingConceptBouwen is een hoogstaand en innovatieve bouwmethode en past daarmee als duurzame toepassingen binnen de bouwwereld. conceptbouw draagt bij aan een duurzame ontwikkeling in elke fase van het bouwproces, vanaf ontwerp tot en met sloop en recycling. conceptouw is daarom continu opzoek naar kruisbestuiving om naast energieneutraal bouwen ook circulair te bouwen.

HAN Built Environment

Hoofddocent Bouwkunde Frits Schultheiss is in samenwerking met hoodfddocent Werktuigbouwkunde Jan Verbeek ‘trekker’ van HAN Energieneutraal bouwen (Built Environment).
‘Energieneutraal bouwen is het omslagpunt om te komen tot bebouwing die energie oplevert in plaats van energie gebruikt. De HAN is er opgericht om de studenten nu al kennis te laten opdoen met het hoe en waarom van energieneutraal bouwen. De overheid wil in 2020 energieneutrale nieuwbouw verplicht stellen, sommige marktpartijen zoals woningbouwverenigingen willen dat in 2016 al.

Alle redenen dus om conceptbouw in het onderwijs te brengen!

Wat levert duurzaam bouwen op?

Duurzaam bouwen is de toekomst voor een leefbare planeet, en op de korte en lange termijn in de portemonnee. Duurzaam betekent ook „met een lange levensduur‟ en recyclebaar, en dat is ook financieel gunstig voor de huidige en toekomstige bevolking. Door de woningen te bouwen van EPS zijn er fikse besparingen op o.a. materiaalgebruik, afval en bouwplaatskosten.

Naast energiezuinig en duurzaam bouwen (alle materialen zijn volledig recyclebaar), genereert Q-vention ook sociale impact. Q-vention hanteert een bouwmethode om de lokale arbeidsmarktkansen van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Iedereen werk, iedereen winst!

Het verhaal achter Q-vention

EnergieBouw voor nieuwbouw en renovatie. Zoek je meer informatie? Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Q-vention zet zich in voor duurzame en betaalbare bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of 085-1305888 voor een vrijblijvende afspraak.

 

Avatar

Over 

Ben Verstraten zet als ondernemer en visionair mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren voor meer mensvriendelijke gebouwen, meer kennisdeling, meer innovaties, meer positieve businesscases, meer circulair, meer verbinding... Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Samen hebben we de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This