Het nieuwe ambacht: All-electric woningbouw

De praktijk is de beste leermeester. Van dat aloude principe is in de vorige eeuw behoorlijk wat afgeknabbeld. Maar nog steeds is het bijna ondenkbaar dat je een beroep goed in de vingers krijgt door alleen het volgen van schoolse lessen. ‘Werkplekleren’ is onmisbaar. Maar waarom precies? En: hoe houd je greep op de effectiviteit?

Iedereen begrijpt wel zo ongeveer wat werkplekleren inhoudt. Maar wetenschap kan niet zonder scherp omlijnde definities. Een redelijk complete en heel bruikbare is deze: ‘Leren dat plaatsvindt in reële arbeidssituaties als leeromgeving en met werkelijke problemen uit de arbeidspraktijk als leerobject’. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd. Leren op de werkplek heeft een ander karakter dan ‘schools’ leren. Het wordt vaak getypeerd als informeel leren.

Bij Q-vention draait alles om de praktijk: de praktijk van leren en werken.

VinkjeDat is waar de aanpak op gericht is.

VinkjeDat is waar de overdracht plaatsvindt.

VinkjeDat is waar de methode wortelt en intensief wordt onderzocht en getest.

De praktijkwerkplaats

De start van een praktijkwerkplaats bied nieuwe werkgelegenheidskansen voor mensen die nieuw zijn in de bouwsector. Bijvoorbeeld jongeren met een technische opleiding zoals het Technasium of een ROC-, MBO- of HBO-opleiding. Daarmee wordt de bouwsector toegankelijker gemaakt voor een grotere groep mensen. Ook baan-veranderaars, mensen uit de bijstand en zij-instromers zijn welkom bij de praktijkwerkplaats. ‘’Zij kunnen hier zich verschillende vaardigheden eigen maken, maar zullen ook leren om nieuwe bouwconcepten te bedenken en uit te voeren.’’

Talent Test Vaardigheidsdagen (TTV)

Het idee achter de Talent Test Vaardigheidsdagen (TTV) is vrij eenduidig: “We hebben speciale programma’s opgezet waarmee we mensen in kleine groepjes testen tijdens twee vaardigheidsdagen. We kijken dan vooral naar de persoonlijkheid en houding, maar ook naar intrinsieke motivatie. Vaak krijg je al een aardig idee als je iemand recht in de ogen kijkt.” Wie door deze oriëntatiedagen heen komt, krijgt de kans om een praktijkgerichte scholingsprogramma te volgen.

Je eigen talent ontwikkelen?

Waar sta jij in jouw ontwikkeling? Welke bouwtalenten heb jij? Wij helpen jou om die te ontdekken en verder te ontwikkelen. Zodat jij de baan vindt die bij jouw talent past.

Q-vention bouwt aan een betere toekomst om mensen met uiteenlopende talenten uitzicht op betaald werk te geven. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, schoolverlaters, starters en mensen die van baan willen veranderen. Hoe ga jij jouw talenten inzetten?

                                    

Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag!

Weten hoe het precies zit?

Stop met zoeken! Bij ons vind je het allemaal. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of 06-57571236 voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.

 

Laatste nieuws

  • Als Q-vention zijn wij trots op de samenwerking met Zegers Bouw Horst
    Als Q-vention zijn wij trots op de samenwerking met Zegers Bouw Horst

    Zegers Bouw Horst zet de eerste schop in de grond volgens het industriële eigentijdse bouwproces van Q-vention. Industrieel bouwen zorgt met flexibiliteit, comfort en kwaliteit voor een verbetering van de huidige manier van bouwen. Voor “Zegers Bouw Horst” een mooie rol om zich te kunnen onderscheiden in de traditionele bouwwereld. Lees verder →

“To create a better daily life voor everyone”

Share This