Energie-efficiënt bouwen kansen voor Rijnwaarden

Steeds vaker is de koper ook zelf de opdrachtgever van de realisatie van de eigen woning. We spreken daarbij over ‘bouwen in eigen beheer’. Deze vorm van woning ontwikkeling geeft de koper, en dus de woonconsument zelf, de vrijheid en mogelijkheid om zijn eigen woning levensloopbestendig te realiseren. Ook betekend het zelfbouwen, een eigen keuze in het bouwmateriaal om de energievraag te reduceren. Energie-efficiënt bouwen met het EPS bouwsysteem is gericht op de aanscherping van de wettelijke verplichting om in 2020 energieneutraal te bouwen.

gemeente-rijnwaarden

Bouwen met EPS is een innovatieve bouwmethode en het heeft van zichzelf al een Rc-waarde van 8.0, waardoor een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van ≤ 0,0 binnen handbereik ligt. Maar wist je dat energie-efficiënt bouwen ook heel betaalbaar is? Dat komt door de relatief lage arbeidskosten en het snelle bouwproces. Zo duurt de grove bouw met het innovatieve EPS bouwsysteem slechts enkele weken.

Het “vitaal wonen” in de eigen regio

Het traditionele bejaardenhuis of verzorgingshuis is uit. Het “nieuwe wonen” staat volop in de belangstelling en sluit daarmee aan op de woonwensen van de vitale senioren om in de eigen regio hun ‘ouder worden’ vorm te kunnen geven. Vanuit die gedachte en op aangeven van Vryleve wonen & welzijn bied Q-vention de vitale senioren uit Rijnwaarden de mogelijkheid om naast goedkoper en kleiner ook vooral levensloopbestendig te bouwen. Het nieuwe wonen is daarmee een unieke, kleinschalige woonvorm waarin de bewoners heel lang kunnen blijven wonen. Alleen, samen met hun partner of met medebewoners.

Duurzaam bouwen voor Vryleve naar 2020

Tegenwoordig is duurzaam bouwen helemaal in. Niet alleen is het modern, maar ook nog eens enorm goed voor milieu en leefomgeving. Bij Vryleve hebben ze dat ook begrepen. In overleg met Q-vention wordt voor toekomstige huurders gekeken naar de realisatie van aantrekkelijke zuinige en milieubewuste woningen, zodat men nog eenmaal kan verhuizen naar een woning die beter op maat is voor bewoners op leeftijd. Er wordt zelfs gesproken over de bouw van een “proef en slaap”woning, waarin de toekomstige huurders de woningen kunnen uitproberen. Het “nieuwe wonen” komt dus ook voor huurders van Vryleve binnen handbereik.

Aanmelden

Iedereen die geïnteresseerd is in een weekend proefslapen in een Q-castle woning® kan zich tot 29 maart 2017 aanmelden via www.q-vention.nl/proefslapen/. Deelname is gratis.

Het verhaal achter Q-vention!

Q-vention zet zich in voor duurzame bouwprojecten. Neem contact met ons op via info@q-vention.nl of telefoonnummer 06-57571236 voor een vrijblijvende afspraak.

 

Over 

Q-vention staat voor maatschappelijk bouwen met eindeloze mogelijkheden. Hoe? Met drie belangrijke bouwstenen: onze jarenlange ervaring met duurzaam bouwen als expertise, ons vermogen om vooruitstrevende ideeën te realiseren, én onze visie op het verbinden van mensen. Samen bouwen we aan een betere toekomst. Winst dus voor iedereen!

  • googleplus
  • facebook
  • twitter
Share This