Q-vention Bouw App

Q-vention biedt haar opdrachtgevers een persoonlijk digitaal bouwdossier. Hierin staan belangrijke stukken zoals voortgang omgevingsvergunning, offertes en opdrachtbevestigingen.

Contact Info
Nederland 085 13 05 888 info@q-vention.nl Nomdenweg 2 9561 AM Ter Apel
Volg Q-vention

Eén partner voor de realisatie van uw woning

U wilt zelf een woning laten bouwen? Q-vention is één actief betrokken en betrouwbare partner en aanspreekpunt voor de complete realisatie van uw woning. Van eerste idee tot en met sleutelklaar, inclusief alle stappen ertussenin.

Woning laten bouwen

Bouwsysteem

Kiest u voor een woning waar Q-vention alleen het bouwsysteem levert? Dan bent u een echte doe-het-zelver! Q-vention levert alle onderdelen incl. tekeningen en berekeningen op de bouwplaats.

Woning laten bouwen

Ruwbouw

Ruwbouw wordt wind- en waterdicht opgeleverd. Q-vention staat in voor het bouwsysteem en de ramen, de grondwerken, dakwerken en gevelafwerkingen. Uw woning is meteen klaar om af te werken.

Woning laten bouwen

Instapklaar

Kiest u voor instapklaar? Dan levert Q-vention uw woning volledig afgewerkt op. Inclusief ramen en deuren, vloeren, binnendeuren, keuken, sanitair, aansluitingen. Klaar om in te gaan wonen!

Betrokken vanaf de start

Het liefst gaan we zo vroeg mogelijk met u in gesprek om uw ideeën en wensen te bespreken. Wellicht heeft u al een kavel (op het oog) of wilt u juist advies hierover. Nog voor u verder gaat en een ontwerp laat maken, geven we u al een indicatie van de totale bouw- en realisatiekosten.

Als we al in een vroeg stadium betrokken zijn, dan kunnen we het proces optimaal managen, samen met u. Een bouwproject kent immers tal van stappen en er vindt veel communicatie en gegevensuitwisseling plaats. Het is belangrijk dat dit gestroomlijnd verloopt en dat er toezicht is op het nakomen van afspraken. Bij Q-vention heeft u voor dit alles één vast aanspreekpunt, uw vaste klantbegeleider.

Specialistische constructieve engineering

Uw woning wordt geproduceerd in onze eigen fabriek in Ter Apel (Groningen) en in delen naar de bouwlocatie getransporteerd, Onze eigen uitvoeringsteams zorgen voor een perfecte realisatie en worden daarbij geholpen door externe engineers.

De constructieve engineering wordt minutieus voorbereid, vanaf het eerste (schets)ontwerp. We houden continu rekening met zaken als esthetiek en detaillering, stemmen alles af met de verschillende betrokken partijen en brengen alles samen in één engineering-plan.

Kunnen wij u helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden die Q-vention voor u kan bieden. Laat u telefoonnummer achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  F.A.Q

  Ja, een Q-vention woning kan ook op een bestaande fundering worden gebouwd. We kijken graag naar de mogelijkheden van de bestaande fundering.

  De bouwelementen zijn zo ontworpen dat als deze zijn geplaatst, er geen kieren tussen de elementen zitten. Door deze oplossing is het gebruik van PUR-schuim overbodig.

  Het Q-vention bouwsysteem maakt geen gebruik van beton en hierdoor komt er geen CO2 vrij. Door de slimme assemblage in de fabriek zijn er bovendien minder transportbewegingen nodig om de woning op de bestemming te krijgen. Bij elk transport wordt de volledige transportcapaciteit benut. Alleen voor fundering/constructievloer op de begane grond wordt nog beton gebruikt.

  Wij geven 25 jaar garantie op de constructie.

  De ventilatie is natuurlijk, via roosters, ramen en deuren. U bent altijd verzekerd van gezonde, frisse lucht in huis. In inpandige ruimtes kunnen ook mechanische ventilatiesystemen worden geïnstalleerd.

  De RC-waarde van een Q-vention woning is maar liefst 10,6 (5 is energieneutraal).

  Het binnenklimaat is afgescheiden van buitenklimaat, de gemiddelde temperatuur bedraagt het hele jaar door gemiddeld 14-18°. Met infrarood vloerverwarming kan de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk worden verhoogd (elke ruimte heeft een eigen thermostaat). Door natuurlijk ventileren is de temperatuur te verlagen.

  Bouwen met het Q-vention bouwsysteem

  Een Q-vention woning is opgebouwd uit frames van duurzaam (gecertificeerd) hout dat aan weerszijde is geïsoleerd met een massief pakket Neopor® geëxpandeerd polystyreen. De wanden worden afgewerkt met Magoxx® board: duurzame platen gemalen kiezelsteen. De binnen- en buitenwanden zijn op elke gewenste manier af te werken, bijvoorbeeld met (sier)steen, glas, stucwerk of gevelbekleding, Ramen en deuren zijn te plaatsen op elke gewenste positie.

  1. Uw woning is snel opgeleverd

  Het Q-vention bouwsysteem verkort de snelheid van bouwen ten opzichte van traditioneel bouwen ingrijpend. Door de centrale regie door uw persoonlijke klantbegeleider op het volledige bouwproces is efficiëntie verzekerd.

  2. Geniet van een duurzame 'groene' woning

  Koopt u een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Met het Q-vention bouwsysteem komt u hiervoor in aanmerking voor een Groene Hypotheek. Hiermee krijgt u de eerste tien jaar korting op de hypotheekrente. De voordelen van een groene hypotheek:

  • Netto maandlasten in het begin het laagst
  • 0,5% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente*
  • Speciaal voor duurzame nieuwbouwwoningen met een Groenverklaring
  3. Bespaar op energiekosten door de bijzondere isolatie

  Een Q-vention woning is energiepositief, wat betekent dat de woning meer energie oplevert dan deze verbruikt. De massieve blokken Neopor® zorgen voor een isolatiewaarde die de nieuwe BENG-normen ruimschoots overtreft.

  4. Zorgeloos wonen dankzij brandveiligheid

  Q-vention woningen voldoen vanzelfsprekend geheel aan de eisen van het Bouwbesluit. De massieve blokken Neopor® zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen (HR++ SE) op het gebied van brandvertragendheid.

  5. Licht én solide

  Geen logge, zware, moeilijk verwerkbare en milieubelastende materialen, maar licht én solide bouwen. Dat is waar Q-vention voor staat. Zo bestaan de massieve blokken Neopor® voor 98% uit lucht en zijn deze toch drukvast en bovendien eenvoudig verwerkbaar. De lichtgewicht constructies besparen CO2-uitstoot en reduceren het aantal verkeersbewegingen voor het bouwen van een woning.

  6. Alle ruimte voor creativiteit!

  Met het Q-vention bouwsysteem is (bijna) alles mogelijk. Laat uw creativiteit de vrije loop, wij realiseren graag de woning zoals u voor ogen hebt.

  Wij maken zelf bouwen eenvoudig

  Het Q-vention bouwsysteem is ontwikkeld om het complete bouwproces te vereenvoudigen en een hoogwaardig en duurzaam resultaat te garanderen. Bovendien is bouwen met Q-vention 15-20% voordeliger dan bouwen met conventionele bouwmethodes.

  vacature operator
  Stap 1
  Een kavel uitzoeken

  Ga eerst op zoek naar een kavel waarop u kunt bouwen en waarvan de locatie u bevalt. Vaak geven gemeenten zelfbouwkavels uit in projecten. De zelfbouw moet dan voldoen aan bepaalde eisen die binnen het project passen. Op deze kavels kunt u een optie nemen. U kunt ook een welstandsvrije kavel kopen. Voordeel: hier mag u vaak helemaal naar eigen wens bouwen. Alleen het bestemmingsplan en de maximale afmetingen van het huis staan vast. Weet u niet wat u moet kiezen, hebt u vragen, wilt u een second opinion? Onze lokale klantbegeleider kent de lokale markt en geeft u graag advies.

  Projectleider
  Stap 2
  Afspreken met Q-vention

  Onze lokale klantbegeleider bespreekt geheel vrijblijvend uw wensen en ideeën met u. Op basis hiervan ontvangt u een min./max.-prijs voor de te bouwen woning (eventueel inclusief kavel en alle extra's). Met deze informatie gaat u naar een externe architect, Of u kiest een van de architecten die als partner zijn aangesloten bij Q-vention. Vanzelfsprekend zijn onze architecten volledig ingewerkt op de Q-vention bouwmethode en houden zij al vanaf de eerste schets rekening met de praktische uitvoering en maakbaarheid van het ontwerp.

  Woning laten bouwen
  Stap 3
  Omgevingsvergunning aanvraag indienen

  Om te beoordelen of uw ontwerp écht mag bouwen, moet er een omgevingsvergunning aangevraagd worden. Hiermee vraagt u toestemming aan de gemeente en wordt getoetst of uw ontwerp voldoet aan de lokale voorwaarden die gelden op het gebied van wonen, ruimte en milieu. Uw lokale Q-vention klantbegeleider staat u terzijde.

  Woning laten bouwen
  Stap 4
  Aanneemovereenkomst tekenen

  Is uw omgevingsvergunning goedgekeurd? Dan kan de bouw beginnen! Samen met uw klantbegeleider ondertekent u de aanneemovereenkomst. Hierin staan de belangrijkste afspraken: het budget per onderdeel, een limiet voor stelposten, de bouwtermijn en ontbindende voorwaarden.

  Groene Hypotheek
  Stap 5
  Hypotheek aanvragen

  De aanvraag van uw hypotheek kunt u bij sommige banken al doen voordat de omgevingsvergunning wordt afgegeven. Er zijn banken die graag hypotheken verstrekken voor zelfbouw. Sommige hypotheekverstrekkers geven zelfs korting als uw huis duurzaam wordt gebouwd. Het is dus verstandig al vroeg in het proces contact op te nemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur die het aanbod van de verschillende hypotheekverstrekkers goed kent. Zo gewenst adviseert uw klantbegeleider u graag.

  Woning laten bouwen
  Stap 6
  Woning laten bouwen!

  Als alles rond is kan de bouw van uw woning spoedig beginnen. Uw klantbegeleider houdt u op de hoogte van de voortgang en checkt systematisch of de bouw correct wordt uitgevoerd en de planning en afspraken stipt worden nagekomen.

  Ook u kunt zelf uw woning bouwen